Opleidingen details Opleidingen Van Genderen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Workshop ’Schematherapie voor Chronische Depressies’ (ID nummer: 373801)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd61-11-2019 t/m 31-10-2020

Hoewel CGT een bewezen effectieve behandeling is van depressie is slechts 40-50% van de patiënten klachtenvrij na een eerste behandeling. Bovendien ontwikkelt 5-20% van deze populatie een chronische vorm van depressie die therapieresistent lijkt te zijn. Deze therapieresistentie in combinatie met de aard van de depressieve klachten maken dat therapeuten zich moedeloos en/of machteloos voelen in de behandeling van deze patiënten. 

Schematherapie is een therapiemodel dat juist ontwikkeld is voor de verandering van persistente klachtpatronen en een uitgebreid arsenaal biedt aan therapeutische interventies. Uit onderzoek is gebleken dat schematherapie een effectieve behandeling is voor chronische depressie. Gedurende de laatste jaren is ruime ervaring opgebouwd met de toepassing van schematherapeutische methoden en technieken in de behandeling van deze pathologie. 

Deelnemers leren in deze workshop hoe ze een chronische depressie kunnen conceptualiseren in termen van schema’s en modi. Daarnaast leren ze hoe ze specifieke methoden en technieken uit de schematherapie kunnen toepassen in de behandeling van chronisch depressieve klachten. De dag zit vol, soms speelse, oefeningen om veel ervaring op te doen en tegelijkertijd niet ‘besmet’ te raken met de depressieve klachten waarover gesproken wordt.

Voor deelname aan de workshop ‘Schematherapie voor Chronische Depresssies’ is minimaal een geaccrediteerde (succesvol afgeronde) cursus ‘Schematherapie Basis’ of ‘Schematherapie Basis voor adolescenten’ van 25 uur vereist.
6,10
Nee
250
Bestand 
1809U-CD Draaiboek .pdf178 KB
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd09:45 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:45 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

eenmans organisatie t.b.v. onderwijs in de geestelijke gezondsheidszorg, met name gericht op cognitieve- en schemagerichte gedragstherapie

Eburonenweg 42
6224 HX
Maastricht
043-36243342
Selecteer een bestand aub.