Opleidingen details Cure & Care Development

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Narcisme begrijpen en hanteren: een nieuw model en eenvoudige interventies (ID nummer: 373740)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)

Deze eendaagse cursus geeft je voldoende informatie om narcisme beter te begrijpen en beter te behandelen. Een behandeling van mensen met narcistische problematiek wordt hierdoor met meer vertrouwen tegemoet gezien.

Inhoud

Narcistische patiënten zijn niet geliefd. Wanneer ze al in therapie komen, ontstaat er vaak een min of meer openlijke machtsstrijd of wordt er uiterst behoedzaam gemanoeuvreerd om problemen in de therapeutische relatie te voorkomen. De literatuur over narcisme biedt weinig houvast vanwege de onoverzichtelijke hoeveelheid theorieën, symptomen, subtypen en weinig wetenschappelijk gefundeerde behandelmogelijkheden die er worden gepresenteerd.

Doelstelling

Het beter begrijpen en behandelen van narcistesten.

Opzet

Tijdens het ochtendgedeelte van deze cursus wordt ‘de narcistische cirkel’ gepresenteerd en geïllustreerd. Dit is een nieuw model dat is gebaseerd op een samenvatting van de literatuur over narcisme. Narcisme wordt gezien als een verslavend patroon van jezelf opblazen, gebrekkige wederkerigheid en anderen afstoten. Dit alles gebeurt op een instabiele psychische basis die getypeerd wordt door een teveel of een overvloed aan zogenaamde ‘symbiotische oersoep’.

Tijdens het middaggedeelte worden eenvoudige cognitief gedragstherapeutische interventies gepresenteerd en wordt er geoefend om de verschillende onderdelen van de narcistische cirkel beter te hanteren.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Register GGZ-agogenRegisterplein
Register Maatschappelijk werk (MW)Registerplein
Register Sociaal Agogen (AG)Registerplein
RegisterpleinRegisterplein
Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
8
25
ja
€ 320,00 inclusief het boek: ‘Appelo, M.T. (2013). Een spiegel voor narcisten. Amsterdam: Boom’, koffie/thee en lunch
6
Geen toetsing, wel evaluatie
CRKBO
ISO
Deelnemers dienen te behoren tot de doelgroep van deze cursus
Bestand 
Brochuretekst 2019.pdf205 KB
Hoofdniveau
CGt bij-/nascholing
Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) stelt zich ten doel een kwalitatief hoogstaand programma te ontwikkelen, in stand te houden en aan te bieden aan professionals binnen de (G)Gz in het kader van hun opleiding en bij- en nascholing. Ons aanbod behelst de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de (G)Gz en wordt verzorgd door hooggekwalificeerde docenten. De programma’s voldoen aan de accreditatievereisten van de verschillende beroepsgroepen en zijn inhoudelijk getoetst door onze Wetenschappelijke Raad van Advies. Voor de uitvoer van het programma organiseren wij workshops, opleidingen en symposia met open inschrijvingen alsmede incompany activiteiten.

 

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.