Opleidingen details Movement Academy

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Kruisband Academy - Dag 2 (ID nummer: 373718)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie61-11-2019 t/m 31-10-2021

Het doel is om de kwaliteit van de (fysiotherapeutische) behandeling van letsel aan de voorste kruisband van de knie te verbeteren. Essentieel onderdeel vormt de interdisciplinaire benadering van deze klachten. De interdisciplinaire samenwerking vraagt om goede kennis van elkaar, communicatie en specifieke klachten kennis.

In het programma gaan we aan de hand van de 'patient journey' de nieuwe inzichten in de behandeling van letsel aan de voorste kruisband bespreken. Hierin komt nadrukkelijk naar voren wat voor invloed deze klachten hebben op de patiënt. De beslissing voor een operatieve of non-operatieve behandeling wordt door middel van wetenschappelijke onderbouwing besproken. 

Verder zullen we ons in het knie onderzoek verdiepen. Hierin wordt door een drietal orthopeden de laatste ontwikkelingen besproken op het gebied van multiligamentair knieletsel. De diverse operatietechnieken en implicaties voor de revalidatie worden besproken door de gespecialiseerd orthopedisch chirurgen.

- De fysiotherapeut is aan het eind van de dag op de hoogte van de laatste (chirurgische) inzichten in (sport)letsels aan de knie

- De fysiotherapeut kan een goede (fysiotherapeutische) diagnose stellen in instabiliteit van de knie

- De fysiotherapeut kent het domein van fysiotherapeut en orthopedisch chirurg

- De fysiotherapeut kent de verwachtingen van de patient tav de revalidatie en het herstel bij instabiliteit van de knie

- De fysiotherapeut kent de gevolgen van de diverse operatietechnieken die bij voorste kruisband reconstructies worden toegepast.

Dit is een dag waar fysiotherapeuten van zullen smullen. De revalidatie is onze expertise en in dit deel van de revalidatie hebben we een belangrijk aandeel. We doorlopen de fases van de revalidatie en gaan na hoe we deze fase kunnen testen en monitoren. Zo leer je welke testen je kunt gebruiken om te bepalen of je een volgende stap kunt maken in het revalidatieproces.
Samen met Martijn Janssen, Kim Blewanus en Dimitri Stefas kun je deze dag je kennis delen en informatie ontvangen over alle ins- en outs van kruisband revalidatie.

Vakinhoudelijke Scholing (cursus of opleiding)
Hoofdniveau
Musculo Skeletaal onderste extremiteiten
Overig
Sportfysiotherapie
Tijd09:00 - 17:00
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Movement Academy is een (online) kennisplatform waarin het delen van kennis centraal staat. Dit doen we door middel van wetenschap praktisch toepasbaar te maken en de expert zijn ervaringen te laten delen.

Jan Evertsenstraat 727
1061XZ
Amsterdam
0642437077
Selecteer een bestand aub.