Opleidingen details Hogeschool Utrecht, Opleiding optometrie en orthoptie
Binoculair zien "fit to practice" (ID nummer: 373698)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Optometristen - Scholing 5412-11-2019 t/m 12-11-2023
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

 In deze basiscursus wordt aan de hand van casussen en testen de vaardigheden gebruikt en getest. Deze optometrie cursus in binoculair zien is praktisch van aard en zorgt er voor dat de optometristen “Fit to Practice” zijn. 

Waarbij de diagnose en therapie bij Accommodatie-Insufficiëntie en Convergentie Insufficiëntie staat centraal in de eerste bijeenkomst, andere differentiaal diagnoses in dag twee en bij de derde bijeenkomst zullen de verantwoordelijkheden en de rode vlaggen lijst worden besproken en aangeleerd.

Zoals de bijvoorbeeld de differentiaal diagnostiek bij verticale anomalieën en bij microstrabisme maar ook hoe betrouwbaar een cyclo refractie uitgevoerd kan worden.

Deze cursus is ontwikkeld om de theorie en praktijk en evidence based werken centraal te zetten,  met een korte mc toets en een reflectie op eigen handelen, naast het bespreken van casuïstiek uit eigen praktijk. 

 

Cursus
 OVN - Optometristen
Na deze cursus is de deelnemer instaat om
Een juiste anamnese bij diplopie en hoofdpijn te kunnen afnemen
De oogstand te bepalen zowel objectief als subjectief•
Een onderzoek van de oogmotoriek met de Alternerende Cover Test en Maddox uit te voeren•
Een onderzoek van de accommodatie en convergentie zoals met accommodatie flippers uit te voeren•
Een onderzoek en analyse van de fusie te kunnen uitvoeren
De fixatie disparatie te bepalen met de Mallett test•
Sensoriek te onderzoeken zoals het bepalen van suppressie en stereopsis•
De deelnemer is is staat om via verschillende casuïstiek met focus op de differentiaal diagnostiek en het kunnen leggen van verbanden tussen de verschillende testuitkomsten een juiste plan van aanpak te maken
Daarnaast kan de deelnemer door gebruik van EVP kunnen onderbouwen welke de belangrijkste therapieën bij asthenopie zijn.
 
Marten Fortuin
Marten Fortuin is optometrist, orthoptist, opticien en docent. In 2011 verdedigde hij zijn PhD thesis “Studies of the diagnosis and management of asthenopia“ aan de City University London. Marten werkt parttime bij de afdeling Oogzorg & Optometrie. Zijn interesse gaat uit naar de vele factoren die het comfortabel binoculair zien nadelig kunnen beïnvloeden en klachten veroorzaken (asthenopie).
16
40
360
12-11-2019 t/m 15-1-2020
Tijd13:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Hogeschool Utrecht, Faculteit Gezondheidszorg

Fundoscopie cursus/ afdeling orthoptie/ ID 6.534

Bolognalaan 101
3584 CJ
Utrecht
Postbus 85083 tav HU facturen
3508 AB
Utrecht
088-4815742