Opleidingen details IGO Midden Kennemerland

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Afscheidszorg bij perinatale sterfte (ID nummer: 373456)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2217-10-2019 t/m 16-10-2020

Het gaat om een scholing van 2 uur over 'Afscheidszorg bij Perinatale sterfte'. Aan de orde komen de laatste cijfers, de laatste evidence, het huidige protocol, wat zeg en doe je wel en niet, de watermethode, wat kan er thuis en wat kan er in het ziekenhuis, communicatie met ouders en de uitvaart. 

De scholing wordt verzorgd door een O&G verpleegkundige van de afdeling verloskunde en uitvaartcentrum IMA afscheidszorg, speciaal gericht op afscheid nemen van baby's en de zorg voor de ouders/familie in die periode. 

In het uur dat de verpleegkundige aan het woord is gaat het vooral over de zorg in het ziekenhuis: is iedereen op de hoogte van het huidige protocol? Wat doen we allemaal in het ziekenhuis? Wat kan er allemaal? Kan het nog beter?

In het uur dat IMA afscheidszorg aan het woord is gaat het vooral over de zorg thuis en de uitvaart. Wat zijn er voor mogelijkheden voor afscheid thuis? Wat zijn de do's en don'ts? Hoe verzorg je een overleden baby thuis? Hoe gaat alles rond de uitvaart in zijn werk? 

De scholing wordt georganiseerd door de IGO voor de IGO en alle disciplines zullen aanwezig zijn: gynaecologen en kinderartsen, co-assistenten, verpleging, (klinisch) verloskundigen en kraamverzorgenden. 

(Mini)symposium
 
0
De bijscholing is kosteloos voor de deelnemers
Tijd18:00 - 20:30
LocatieBeverwijk (NL) (Toon kaart)

De IGO is een per 1 juli 2017 opgerichte nieuwe geboortezorg organisatie,voorheen VSV, bestaande uit verloskundigen, gynaecologen en kraamzorgorganisaties. In dit geval gaat het om de gynaecologen en klinisch verloskundigen en verpleging uit het RKZ in Beverwijk, de eerstelijns verloskundigen uit Beverwijk, Heemskerk, Velserbroek, Uitgeest, Castricum en IJmuiden en RKZ kraamzorg. Ik (Ruth Evers) ben voorlopig de manager zorg, kwaliteit en innovatie van de IGO voor een dag in de week.
Vondellaan 13
1942 LE
Beverwijk
0624742472
Selecteer een bestand aub.