Opleidingen details Praktijkgerichte opleiding kindertekeningen leren lezen en begrijpen Tekenen is meer!

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Praktijkgerichte opleiding kindertekeningen leren lezen en begrijpen Verdieping Blok 2 (ID nummer: 373406)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd557-3-2020 t/m 6-3-2021

Na het volgen van de basistraining kan je naar Blok 2 

      Wil je je meer verdiepen ?

       Inhoud van het vervolg:

De verdieping(blok 2) bestaat ook uit 5 dagen.

In blok 2 leer je vanuit de hulpvraag kracht en zwakte ontdekken in de tekening. Wat kan ik uit de tekening halen om het zelfhelend vermogen te kunnen aanspreken.  Je kunt door de kennis vanuit blok 1 direct in een tekening zien of een kind tekent volgens zijn ontwikkeling of bv in regressie gaat. Teken en schilderopdrachten zijn daarbij het hulpmiddel. Ook nu gaan wij praktisch aan het werk door zelf teken en schilder opdrachten te maken. De tekeningen uit je eigen praktijk zijn het uitgangspunt en dienen als casus voor de groep. Zo krijgt je steeds meer kennis over de symboliek en beeldtaal die te lezen is een tekening. Denk hierbij aan het lezen van symbolen zoals o.a. huis, boom, zon, mensfiguren …………..

Alle dagen krijg je huiswerk om uit te voeren in je eigen praktijk of groep. In de volgende bijeenkomst lezen we de tekentaal zodat de praktijk steeds centraal staat.

Voor iedereen die met kinderen werkt o.a. binnen het onderwijs, jeugdzorg, als (spel) therapeut, kindercoach
26,25
Ja
50
Verantwoording zelfstudie-uren:
• Per lesdag heb je ongeveer 1 uur nodig op de theorie van deze dag thuis door te lezen.
Theorie doorlezen = 1 uur
• Daarnaast is de huiswerkopdracht dat je minimaal 2 kinderen moet begeleiden in de praktijk van je eigen werkgebied. Elk kind krijgt een tekenopdracht. Na het lezen van deze tekening(en) maak je een vervolgplan en geef je het kind in de volgende bijeenkomsten vervolgopdrachten die aansluiten op de hulpvraag. Je plan leg je voor aan je maatje en die persoon reageert en geeft jou feedback. Dat gaat over en weer.
Uitvoering tekenopdracht 1 uur x 2 pers = 2 . Daarna 2 vervolgopdrachten gemiddeld 1 uur per opdracht x 2 x 2 pers= 4 uur
• Screenen en onderzoeken van deze opdrachten gemiddeld 0,5 uur per opdracht x 6 = 3 uur
Totaal per lesdag 10 uur.
Afhankelijk van de feedback die je geeft aan je maatje kan het meer zijn. Deze uren zijn nu verweven in de uitvoering en onderzoek.
575
De prijs is inclusief het lesboek en de creatieve materialen die nodig zijn tijdens de lessen. Koffie/thee en soep.
Hoofdniveau
Dramatherapie
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 16:00
LocatieHarfsen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenVerdieping na Blok 1

Tijd10:00 - 16:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenVerdieping na Blok 2

Praktijkgerichte opleiding Kindertekeningen lezen en begrijpen. Tekenen is meer!

Een opleiding voor kindercoaches, pubercoach, jeugdzorg, leerkrachten, kortom voor mensen die kinderen begeleiden met hun hulpvraag.

Je wilt leren wat tekenen met je doet. Hoe je een tekening kunt lezen. Hoe je vaardig kunt worden in het geven van de juiste vervolg opdracht, zodat het kind/jongere zich gehoord en begrepen voelt en jij kunt werken aan de hulpvraag.

De basisopleiding (blok 1) bestaat uit 5 dagen. De lesdagen zijn 1x per maand.

In blok 1 leer je de taal in de tekening herkennen. Je leert via een duidelijke methode en een stappenplan de tekening begrijpen en lezen. Deze methode geeft je inzicht en kennis over de tekentaal. Je leert wat de kenmerken zijn die horen bij een bepaalde leeftijdsfase van peuter tot 12+. Wat betekenen kleuren, lijnen, vormen en interactie die zichtbaar worden in de tekening? Deze methode maakt zichtbaar waar extra ondersteuning nodig is. Om bij de ondersteuning en hulpvragen creatieve coaching toe te kunnen passen is het belangrijk dat je verschillende teken/schilderopdrachten kunt geven aansluitend bij de leeftijd en het probleem. Na 5 dagen kun je vanaf 2 jaar tot 12+ tekeningen screenen en heb je een “rugzak” vol met ideeën en opdrachten.  Elke dag is direct toepasbaar in de praktijk.

Lochemseweg 92 e
7217 RJ
Harfsen
0630040751
Selecteer een bestand aub.