Opleidingen details Stichting Docendo Orbis
Burn-out (ID nummer: 373327)
Cursus afgewezen!
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen punten voor totaal
Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Twee gekende deskundigen op het gebied van burn-out, mevrouw Martijnse en de heer Stegenga, verzorgen een 3+1 dagen omvattende nascholing burn-outpreventie.

De deelnemende tandheelkundigen krijgen inzicht in de factoren die -uiteindelijk- tot een burn-out leiden, maar ook het instrumentarium aangereikt om dit juist te voorkomen.

Het bewustwordingsproces -herkennen van de symptomen, inclusief oefeningen om (fysieke) effecten van stress te identificeren- omvat de eerste dag.

Op dag twee worden effecten van een (naderende) burn-out meer persoonsgericht, behandeld en voorzien van eerste aanzetten tot gedragsverandering.

Dag drie wordt geheel besteed aan het tijdig herkennen van signalen van belasting (het burn-outrecept), het concretiseren van de gewenste verandering en het internaliseren (borgen) van de instrumenten, die daarbij als gekende succesfactoren een cruciale rol spelen: organiseren van support (buddy), meditatie, versterking van veerkracht/vitaliteit. 

Dag 4, de terugkomdag, omvat zowel zelfconfrontatie (de stressmonitor en het persoonlijke stressniveau) als oefeningen waarmee individueel en buddy-gekoppeld concrete stappen worden gezet ter voorkoming van een (dreigende) burn-out.      

Beroepsgroep
Kwaliteitsregister tandartsen (KRT)
Dhr Cees Stegenga, psycholoog, coach en expert burn-out
Mw. Door Martijnse, huisarts en coach
10
Werkzaam in de tandartspraktijk
1595
incl. terugkommiddag van 6 uur a 6 weken na de cursus
Tijd09:30 - 14:00
LocatieOotmarsum (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 13:30
LocatieLoja (ES) (Toon kaart)

Het bevorderen van nascholing voor medische beroepen en nascholing voor het notariaat.

Prins Hendrikstraat 22
4835 PP
Breda
076 7502479