Opleidingen details Julius Centrum Onderwijs, UMC Utrecht
Pilot simulatieonderwijs antibioticaresistentie en infectiepreventie (ID nummer: 373309)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 347-11-2019 t/m 6-11-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

In het UMC Utrecht loopt een project over benodigde competenties in antibioticaresistentie en infectiepreventie in medische vervolgopleidingen. Uit onze inventarisatie blijkt dat interprofessioneel samenwerken nog niet vanzelfsprekend is. Het implementeren van transmurale samenwerkingsafspraken stuit op vele knelpunten, met name in informatieoverdracht en de  verantwoordelijkheden van verschillende partijen. In opdracht van het ministerie van VWS ontwikkelen wij onderwijsmateriaal om te oefenen met deze problematiek en met de samenwerkingsafspraken in een veilige leeromgeving. In deze pilot testen wij het ontwikkelde onderwijs.

Leerdoelen:

Rollen en verantwoordelijkheden.

  1. Ervaart het belang van  rollen en verantwoordelijkheden in de samenwerking om verspreiding van antibioticaresistentie te voorkomen van de betrokken professionals (SOG, AVG, revalidatiearts, bedrijfsartsen, huisartsen, MMB, infectioloog, arts IZB, DI, verpleegkundigen, verzorgenden).
    • Is zich bewust van en communiceert over eigen rol en verantwoordelijkheden in de preventie van ABR naar patiënten, cliënten, organisaties en andere betrokken professionals.
    • Herkent eigen beperkingen, vaardigheden, kennis en mogelijkheden in de preventie van ABR.
    • Maakt gebruik van ieders unieke en complementaire kennis, vaardigheden, mogelijkheden van de beschikbare/betrokken professionals zodat de samenwerking ter preventie van antibioticaresistentie veilig, op het juiste moment, efficiënt, effectief en eerlijk is.

Specifieke interprofessionele communicatie

  1. Ervaart belang van transmurale communicatie om verspreiding van antibioticaresistentie te voorkomen.
    • Is zich bewust van welke info voor welke professional (SOG, AVG, revalidatiearts, bedrijfsartsen, huisartsen, MMB, infectioloog, arts IZB, DI, verpleegkundigen, verzorgenden) relevant is.
    • Weet welke praktische belemmeringen/kansen er zijn in interprofessionele communicatie met de betrokken professionals (SOG, AVG, revalidatiearts, bedrijfsartsen, huisartsen, MMB, infectioloog, arts IZB, DI, verpleegkundigen, verzorgenden).
(Meerdaagse) Nascholing
 
0
Deelnemers ontvangen een kleine vergoeding bij deelname
7-11-2019
Tijd15:30 - 20:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Onderwijs binnen het Julius Centrum

Het dynamische veld van de gezondheidszorg vraagt om goed opgeleide professionals, die zich ook na hun opleiding blijven ontwikkelen. Met haar brede scala aan academische onderwijsactiviteiten is het Julius Centrum hiervoor de plek bij uitstek. Wij dragen bij aan het kennisniveau van zorgprofessionals in binnen- en buitenland.

Ons onderwijs kenmerkt zich door:

  • Kruisbestuiving met onderzoek. Hierdoor bieden wij onderwijs volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten.
  • Vernieuwing en ontwikkeling van onderwijs. Iedere student krijgt onderwijs dat past bij zijn talent, motivatie, leerstijl, flexibiliteit en interesse.
  • Investering in professionalisering en persoonlijke ontwikkeling van onze onderwijsstaf. Onze gekwalificeerde docenten uit het veld dragen het enthousiasme voor hun vak over aan onze cursisten en studenten.
Universiteitsweg 100
3584 CG
Utrecht
Huispost Str. 6.131 Postbus 85500
3508 GA
Utrecht
088-7559354