Opleidingen details stichting topzorg 2000

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Stafdag vereniging medische staf Noordwest Ziekenhuisgroep (ID nummer: 373298)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 258-10-2019 t/m 7-10-2020

Op 8 oktober 2019 vindt de jaarlijkse Stafdag van de Vereniging Medische Staf Noordwest Ziekenhuisgroep (verder te noemen Noordwest)  plaats in de conferentiezalen van het AFAS stadion in Alkmaar. Naar verwachting nemen 150 stafleden deel.

 

Doelen van de conferentie zijn: Inzicht verschaffen door en voor professionals in actuele ontwikkelingen op een aantal patiëntgebonden en niet patiëntgebonden zorgvelden; aanzet tot gezamenlijke beleidsontwikkeling van de diverse disciplines in Noordwest; analyseren en vooruitblikken op nieuwe samenwerkingsvormen tussen medische professionals en ziekenhuis, kennis nemen van nieuwe (wetenschappelijke) activiteiten Noordwest.

 

Het thema van deze stafdag is “De zorg van de toekomst”. Naast een aantal plenaire presentaties door materiedeskundigen worden in workshops een aantal actuele thema’s in en rond de gezondheidszorg behandeld. Belangrijk doel daarbij is de deelnemers praktische handvatten te bieden om klaar te zijn voor het leveren van de zorg van de toekomst. Tevens dienen de workshops ter bevordering van de kennis van - en participatie door alle deelnemers in actuele beleidsvraagstukken. De deelnemers, medisch specialisten van alle disciplines en raad van bestuur en managers, zullen worden uitgedaagd zich t verdiepen in nieuwe werkvormen.

Daarbij wordt de werkvorm van een workshop met maximaal 12 deelnemers per workshop gekozen. De workshops hebben een duur van 3 uur en elke deelnemer volgt 1 workshop (bij inschrijving kan ieder 5 voorkeuren aangeven), zodat verdieping bereikt kan worden.

 

Het programma begint om 13.30 uur en duurt tot 19.00 uur. Na aftrek van pauzes duurt het inhoudelijk programma 5 uur en er worden dan ook 5 accreditatiepunten gevraagd.

 

1.plenaire presentaties

  • Opening door voorzitter stafbestuur F. Jonkers.
  •  keynote lecture kunstmatige intelligentie in de zorg, door Jim Stolze en Paul Algra. Jim Stolze is schrijver en ondernemer, gespecialiseerd in  kunstmatige intelligentie (AI) en de gevolgen hiervan op welzijn. Door TED.com geselecteerd als 1 van de 12 “TEDx ambassadors” wereldwijd. Hij gaat samen met Paul Algra, radioloog Noordwest en schrijver van het boek “Artificial Intelligence in Medical Imaging”, een interactieve dialoog aan over de implicaties van AI in de gezondheidszorg en dat we er allemaal hoe dan ook mee te maken krijgen. Deze keynote moet een aanzet vormen tot het  opstellen van beleid rond AI in de ziekenhuisgroep.
  • keynote lecture door Erik-Jan Vlieger over inrichting van de zorg  van de toekomst  (thematisch, in netwerken, zorg op de juiste plaats).  De Vlieger is arts, ondernemer en schrijver van het boek “Het nieuwe brein van de dokter”.

Duur 2 uur.

2. workshops

2.1    Artificial intelligence voor dummies

2.2    Artificial intelligence voor gevorderden/ praktische implicaties

2.3    Noordwest naar 2035: het virtuele ziekenhuis van de toekomst

2.4    Win win onderhandelen volgens de Harvard principes

2.5.   Digitale communicatie

2.6    Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

2.7    Kwaliteitsbeleid en Codman analyse

2.8    Effectief vergaderen

2.9.   Conflicthantering

2.10. Onderhouden van de samenwerking

2.11  Effectieve communicatie

2.12 Mindfullness

De workshops duren 3 uur.

(Mini)symposium
 
0
Tijd13:30 - 19:00
LocatieAlkmaar (NL) (Toon kaart)

stichting topzorg bestaat uit 3 medisch specialisten en 3 huisarts in de regio Kennemerland/Schagen die jaarlijks voor de huisartsen en medisch specialisten in de regio een 3daagse conferentie organiseren op een leuke plek ergens in europa. in het officiele programma worden nieuwe medische ontwikkelingen gepresenteerd waar huisartsen ook accreditatie voor ontvangen. daarnaast is vast programma element transmurale onderlinge communicatie en organisatie in de regio en daar wordt ook abms accreditatie voor gezocht

medisch centrum alkmaar
2000 AM
Alkmaar
postbus 501
200 AM
Alkmaar
072-5482332
 
Selecteer een bestand aub.