Opleidingen details Hanzehogeschool Groningen / HanzePro
Module Friese Ziekenhuizen EBP (ID nummer: 372712)
 (0) 
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Algemeen1313-11-2019 t/m 12-5-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Deze module staat in het teken van evidence-based practice (EBP). Evidence based Practice is het best te vertalen als goede, adequate, effectieve en efficiënte zorg. EBP gaat uit van 3 belangrijke domeinen; de klinische expertise van de zorgprofessional, de voorkeuren en waardes van de patiënt en de aanwezige wetenschappelijke evidentie.  

CanMEDSrollen en competenties

De inhoud van de module is gebaseerd op het opleidingsprofiel ‘Bachelor Nursing 2020’ (BN2020).

In deze module staan de CanMEDSrol “Reflectieve EBP-professional” centraal. Op basis hiervan werk je binnen deze module aan de volgende competenties:

 Onderzoekend vermogen (reflectieve EBP-professional)

Het in zorgsituaties en bij zorg- en organisatievraagstukken tonen van een kritisch onderzoekende en reflectieve (basis)houding, het verantwoorden van het handelen vanuit (verschillende) kennisbronnen, het hanteren van een methodische aanpak met een gedegen probleemanalyse en het doorlopen van de onderzoekscyclus gericht op het verbeteren van een specifieke beroepssituatie.

 Inzet­ EBP (reflectieve EBP-professional)

Het in samenspraak met de zorgvrager (en/of diens netwerk), collega’s en andere disciplines afwegen van (1) actief gezochte recente (verpleegkundige) kennis uit (wetenschappelijke) literatuur, richtlijnen of protocollen, (2) professionele expertise en (3) persoonlijke kennis, wensen en voorkeuren van de zorgvrager en/of diens netwerk.

 Deskundigheidsbevordering (reflectieve EBP-professional)

Het tonen van actief en kritisch gedrag om de verpleegkundige deskundigheid van zichzelf en anderen op peil te brengen en houden en het actief bijdragen aan het zoeken, ontwikkelen en delen van nieuwe (vormen van) kennis.

 

Leerdoelen

De verpleegkundige kan na afloop van de module:

·        de stappen van het gebruik van wetenschappelijk onderzoek doorlopen (vraag stellen, efficiënt en doelmatig zoeken, beoordelen, toepassen en evalueren).

·        de principes van evidence-based practice en gezamenlijke besluitvorming toelichten.

·        de betekenis van de meest recente wetenschappelijke inzichten uit wetenschappelijke en vakliteratuur vertalen naar betekenisvolle informatie voor de individuele zorgvrager of een doelgroep.

 

Tijd09:00 - 16:30
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenScholing op locatie Friese Ziekenhuizen

Tijd9:00 - 16:30
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenModule bestaat uit 4 dagdelen 1 volle dag en 2 dagdelen. Zie rooster voor tijden en pauzes. De module wordt op locatie van de FZ worden uitgevoerd

Tijd9:00 - 16:30
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenModule bestaat uit 4 dagdelen 1 volle dag en 2 dagdelen. Zie rooster voor tijden en pauzes. De module wordt op locatie van de FZ worden uitgevoerd

 Hanzehogeschool Groningen / HanzePro
 (22) 

HanzePro is het onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen dat professionals ondersteunt bij hun ontwikkeling en bedrijven bij de (competentie-) ontwikkeling van hun personeel.

De brede kennis en deskundigheid van de Hanzehogeschool Groningen wordt toegepast in de dienstverlening van HanzePro. Wij ondersteunen professionals met opleidingen (deeltijd of duaal) een cursus of training of met een Masteropleiding. Voor bedrijven ontwikkelen wij, in overleg, opleidingen op maat.

De diensten van HanzePro passen uitstekend in de overheidscampagne Leven Lang Leren: continue (bij)scholing voor professionals om de kenniseconomie op peil te houden.

 

Academie voor Verpleegkunde Eyssoniusplein 18
9714 CE
Groningen
Academie voor Verpleegkunde Eyssoniusplein 18
9714 CE
Groningen
050 595 3333