Opleidingen details Rotterdam Stroke Service
Vooruitgang door technologie: De relatie tussen warme zorg en robot. (ID nummer: 372234)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene nascholing4,55-11-2019 t/m 5-2-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Doel van dit symposium is dat multidisciplinaire professionals in de keten, en organisaties in de keten, tijdens plenaire lezingen en interactieve workshops hun innovatieve ideeën met elkaar delen, om de zorg aan CVA patiënten doorheen de keten te verbeteren.

Doel is om van elkaar te leren hoe samenwerking in de keten tot stand komt en hoe men gebruik maakt van de nieuwste onderzoeksresultaten en innovaties, om de multidisciplinaire zorg voor patiënten met een CVA door de hele keten te verbeteren.

Doel is om verbinding te zoeken tussen alle multidisciplinaire professionals, zodat zij elkaar leren kennen in de keten en elkaar makkelijk kunnen vinden in geval van overdracht van een patiënt in de keten.

Doel is om door middel van kennisdeling tussen multidisciplinaire professionals, dubbeling van taken te verminderen (zoals voorkomen dat alle ziekenhuizen een eigen zelfde protocol ontwikkelen) en de zorg aan de CVA patiënt te verbeteren.

Doel is om multidisciplinaire professionals in de CVA keten bewust te maken van de effecten van ketenzorg, om de zorg aan CVA patiënten te verbeteren in de hele keten.

Doel is om multidisciplinaire professionals in de CVA keten bij te scholen op relevante onderwerpen in de zorg aan CVA patiënten, om de zorg in de hele keten te kunnen verbeteren.

Doel is om multidisciplinaire professionals bewust te maken van het gebruik van evidence based richtlijnen, en het nut ervan voor de praktijk om de zorg aan CVA patiënten in de keten te kunnen verbeteren.

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
DiëtistenStichting Kwaliteitsregister Paramedici
ErgotherapeutenStichting Kwaliteitsregister Paramedici
1 2 3 4
Symposium
 Algemene scholing voor paramedici (alle onderstaande beroepsgroepen)
De deelnemer aan het symposium kan de gebrachte kennis uit de plenaire presentaties toepassen in de eigen praktijk situatie.
De deelnemer aan het symposium is in staat om tijdens de workshops de eigen kennis en casuïstiek te integreren in het leermoment.
De deelnemers neemt een professionele rol aan bij de casus besprekingen tijdens de workshops. Dat betekent dat de deelnemer commentaar geeft, kritisch doorvraagt en handelen en kennis toetst aan de overige deelnemers.
De deelnemer is in staat om een vruchtbare samenwerking aan te gaan met de overige deelnemers aan het symposium en leert de mensen kennen die hem in staat stellen om efficiënte overdrachten in de keten mogelijk te maken.
Programma Vooruitgang door technologie: De relatie tussen warme zorg en robot. Dinsdag 5 november

15.00-15.30 uur Inloop met koffie/thee
15.30-15.40 uur Welkom door de Rotterdam Stroke Service door dagvoorzitter
Dhr. drs. Laus Mulder (Neuroloog Ikazia Ziekenhuis)
Filmpje “eenzaamheid”
15.40-16.00 uur Spasticiteit na CVA: Een behandelprotocol voor optimale zorg Dhr. Perry Kanters MSc (Fysiotherapeut Rijndam Revalidatie en Kerndocent Hogeschool Rotterdam)

16.00-16.25 uur Ethische dilemmea’s rondom technologische ontwikkelingen, gevolgen privacy, wetgeving. Mevr. Prof. dr. Antoinette de Bont (Hoogleraar Sociologie van Innovaties in Zorg, ESHPM)
16.25-16.50 uur Een kijkje in de keuken van digitale gegevensuitwisseling. Dhr. Florian Visser MSc (Directeur Stichting Rijnmondnet)
16.50-17.15 uur Technologische innovaties na CVA. Dr. Ir. Bram Onneweer (Coördinator Rijndam Living Lab Rijndam Rehabilitation Centre)

17.15-18.15 uur Workshop ronde (50 minuten):
1. Technologische innovaties na CVA. Dr. Ir. Bram Onneweer (Coordinator Rijndam Living Lab Rijndam Rehabilitation Centre).
2. Aspiratie en Fees. Julie Davids (Logopedist Laurens) en Mirjam Vonk (Logopedist Laurens).
3. Het mobiele thuisziekenhuis voor patiënten met ernstige spasticiteit of pijn! Dr. Heinrich Moser, anesthesioloog/pijn specialist/medisch directeur (Care4homecare Neuromodulatie B.V en Radboud UMC).
4. Het gebruik van digitaal instructiemateriaal binnen de zorg voor patiënten met NAH. Maaike Radder (verpleegkundige), Juenna Papa (verpleegkundige), Sander Boeren Msc (fysiotherapeut) (Rijndam Revalidatie).


18.15-19.25 uur Genieten van een feestelijk buffet
19.25-20.25 uur Workshop ronde (50 minuten):
5. Slim Langer Thuis, een organisch proces van samenwerking. Gerco Vijfhuize (projectleider Innovatie en Ontwikkeling Zorgwaard).
6. E-health oplossing voor de behandeling van mensen met afasie. Lieke Hoppenbrouwers (Neurologopedist, stroke unit en neurologie, Sint-Augustinus Ziekenhuis Wilrijk, praktijkhouder Groepspraktijk Kompas Schilde en Medeontwikkelaar Afasietherapie.nl van Logoclicks).
7. Robots in de zorg. Wie waarborgt mijn privacy? Afke de Vries (functionaris gegevens bescherming Ikazia ziekenhuis).
8. Voeding 3D printen

20.25-20.35 uur Nieuws uit de Rotterdam Stroke Service. Mevr. dr. Bianca Buijck (RSS coördinator).
20.35-21.00 uur Technologie in de neurologie Dhr. drs. Adriaan van Es (Neuro-interventieradioloog ErasmusMC)
21.00- 21.25 uur Artificial Intelligence en de zorg. Dhr. Erwin Bretscher (ESCULINK bv)
21.25 uur Afsluiting dagvoorzitter. Dhr. drs. Laus Mulder (Neuroloog Ikazia Ziekenhuis)

21.30-22.30 uur Borrel in café van Van der Valk Hotel
6
0
35
65 voor niet RSS leden, 35 voor RSS leden
Tijd15:00 - 21:30
LocatieRidderkerk (NL) (Toon kaart)

Ketenzorgnetwerk CVA Rotterdam. De Rotterdam Stroke Service (RSS) is een samenwerkingsverband van zorgaanbieders om de zorg voor patienten met een beroerte (CVA) zo goed mogelijk te organiseren, passend bij de behoefte en mogelijkheden van de patient.  Hiertoe werken ziekenhuizen, het revalidatiecentrum, diverse verpleeghuis- en thuiszorgorganisaties in en rond Rotterdam samen. Zij hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Nieuwe Binnenweg 33
3014 GC
Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 33
3014 GC
Rotterdam
0616596769