Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Rouwbegeleiding (ID nummer: 372223)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakbekwaamheid310-6-2020 t/m 9-6-2021

In ieder mensenleven is pijn onvermijdelijk en zonder verlies bestaat er geen groei. Maar bij sommige mensen komt de klap extra hard aan of ze worden wel heel erg op de proef gesteld: wanneer je het toch al niet zo breed hebt, weegt verlies des te zwaarder. Niet of slecht verwerkt verlies betekent wanhoop, verslagenheid, moedeloosheid en depressie. Vaak is het toch mogelijk de cliënt te helpen om (enigszins) vrede te sluiten met het verlies of om het rouwproces te ondersteunen. In de cursus worden een aantal interventies en behandeltechnieken besproken en geoefend om de cliënt in het rouwproces verder te helpen, zoals rituelen, schrijfopdrachten, twee-stoelen-techniek en tekenen. 

Doel
Je leert het natuurlijke, zelfgenezende proces van rouw te herkennen en te zien waar dit proces extra ondersteuning kan gebruiken. Je maakt zich een aantal technieken eigen waarmee je het proces kunt verdiepen, intensiveren of bijsturen

Joany Spierings
12
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.