Opleidingen details IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Symposium Adviesgroep Kanker in de Zwangerschap (ID nummer: 372155)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing interne geneeskunde24-12-2019 t/m 3-12-2020

Kanker in de zwangerschap komt voor bij 1 op de 1.000 tot 1.500 zwangere vrouwen. Jaarlijks gaat het om ongeveer 180-300 Nederlandse vrouwen. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren toeneemt. Toch blijft het relatief zeldzaam en zien hulpverleners maar heel af en toe een zwangere met kanker. Daarom werd in 2012 de landelijke Adviesgroep Kanker in de Zwangerschap opgericht in Nederland. Deze groep bestaat uit een multidisciplinair team van kinderartsen, gynaecologen, chirurgen, radiotherapeuten, internist-oncologen, kinderoncologen en hematologen van verschillende academische en algemene ziekenhuizen in Nederland. De adviesgroep heeft als doel de kennis over kanker in de zwangerschap te vergroten en de behandeling hiervan te verbeteren. In dit symposium zullen we casus bespreken die in de afgelopen jaren besproken zijn en zal een aantal presentaties worden gegeven door specialisten uit verschillende vakgebieden.

 

(Mini)symposium
 
0
Hoofdniveau
medische oncologie
Tijd15:00 - 17:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) is sinds januari 2011 een nieuwe organisatie waarin zeven regionale integrale kankercentra (IKC's) zijn gebundeld. Sinds januari 2104 is de laatste hierbij aangesloten. IKNL is het kennis- en kwaliteitsinstituut voor professionals en bestuurders in de oncologische en palliatieve zorg. De inzet is om de impact van kanker te reduceren en de oncologische en palliatieve zorg continu te verbeteren. Iedere patiënt heeft recht op optimale oncologische en palliatieve zorg. Het samenwerken met zorgprofessionals en met de kennis, inzichten uit de data van de NKR bieden we handvatten om de zorg te verbeteren. Daarnaast ontwikkelt en implementeert IKNL beslissingsondersteunende toepassingen zoals predictiemodellen. Ook Oncoguide, waarin richtlijnen worden verrijkt met actuele data uit nationale en internationale databases en vertaald naar beslisbomen. De medisch specialist én de patiënt krijgen daardoor ter ondersteuning van hun besluitvormingsproces op de patiënt toegespitste informatie over de best passende behandeling volgens de laatste inzichten. Daarnaast draagt IKNL nationaal en internationaal bij aan de beleidsvorming op het gebied van oncologische en palliatieve zorg. 
IKNL richt zich primair op de (para) medische zorgprofessionals, onderzoekers en besturen van zorginstellingen en op zorgverzekeraars, wetenschappelijke verenigingen en koepelorganisaties in de zorg.

IKNL locatie Utrecht Vergadercentrum Godebaldkwartier 419 (kantoor Janssoenborch, 8e verdieping)
3511 DT
Utrecht
IKNL Utrecht Postbus 19079
3501 DB
Utrecht
088 234 6000
Selecteer een bestand aub.