Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Mijn Gezin en Ik (ID nummer: 372050)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd625-11-2019 t/m 24-11-2020

Mijn Gezin en Ik

Het is niet altijd eenvoudig om gezinsleden met elkaar in gesprek te laten gaan. Soms is dit voor therapeuten zo'n obstakel in de behandeling dat ze er voor kiezen de kinderen niet mee te laten komen of ouders en kinderen apart te spreken. Een gemiste kans, want juist in de gezinsinteractie wordt zichtbaar waar de moeilijkheden en de oplossingen liggen.
Mijn gezin en ik is een therapeutisch familiespel waarmee het hele gezin aan de hand van vragen, rollenspellen en creatieve doe-opdrachten spelenderwijs bij de behandeling wordt betrokken. Belangrijke gezinsthema's kunnen op een ontspannen maar gestructureerde wijze worden besproken of uitgewerkt.
Mijn gezin en ik bestaat uit 2 spellen: Kennismaken en Veranderen. Kennismaken kan ingezet worden om het gezin te leren kennen, inzicht te ontwikkelen in de krachten en valkuilen van het gezin en gezamenlijk de hulpvraag in kaart te brengen. Veranderen kan worden gespeeld om het gezin nieuwe omgangsvormen en manieren van communiceren te laten ontdekken.


Mijn gezin en ik is een krachtig en effectief instrument voor alle hulpverleners die met kinderen en gezinnen werken. In deze workshop leren zij manieren om Mijn gezin en ik zo effectief mogelijk in te zetten in de eigen behandelingen. Deelnemers krijgen een exemplaar van het spel tijdens de workshop.

inhoud
¦ korte schets van de theoretische achtergrond van het spel;
¦ kennismaking met beide delen van het spel:
¦ aandacht voor de juiste therapeutische houding tijdens het spelen van het spel;
¦ oefenen met het spel, onder andere middels rollenspel.
 

De workshop is bedoeld voor: hulpverleners, waaronder vaktherapeuten, werkzaam in de (jeugd-)GGZ, bureaus jeugdzorg, POH-GGZ, schoolbegeleidingsdiensten, etc. die gewend zijn individueel kinderen of volwassenen te begeleiden of een deel van het systeem (bijvoorbeeld de ouders) en een handvat willen om effectief met het hele gezin te kunnen werken.
6
Nee
280
Inclusief lunch en spel
Hoofdniveau
Speltherapie
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.