Opleidingen details Sonja Reckers

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

VOLZET: Stress, burn-out, bore-out en zelfzorg (ID nummer: 371920)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch712-12-2019 t/m 31-12-2019

We zijn dagdagelijks aan de slag met ons werk. We zitten vaak in de ratrace doordat we te weinig stilstaan bij ons werk.

Dat stilstaan doen we wél even tijdens deze intervisie/workshop.

We nemen de tijd om daadwerkelijk stil te staan bij de vragen: Wat maakt dat ik mijn werk plezierig vind? Wat maakt dat ik mijn werk stresserend vind? Wat maakt dat ik mijn werk saai vind?

We gaan tijdens deze interactieve namiddag op zoek hoe we ons werk plezierig(er) en energiegevend(er) kunnen maken en hoe we stresssituaties en energielekken in ons werk kunnen aanpakken en/of voorkomen.

We staan stil bij hefbomen die we zelf in de hand hebben en bewust kunnen bedienen. We staan ook stil bij hefbomen  in onze werkcontext die we bespreekbaar kunnen maken bij onze leidinggevenden en/of directie.

We gaan naar huis met een concreet actieplan waar we gericht mee aan de slag kunnen met als doel zoveel mogelijk plezier, motivatie, energie door ons werk te krijgen.

Een ‘must have’ namiddag voor elke collega die zichzelf professioneel wil versterken in het veerkrachtig omgaan met potentiële stressvolle of energieverliezende situaties.

 
Begeleider: Sonja Reckers
Sonja Reckers is master in de gezondheidswetenschappen.
Ze was tot september 2019 verantwoordelijk voor het gezondheids- en welzijnsbeleid voor medewerkers en artsen in het Jessa Ziekenhuis, met specifieke expertise en aandacht voor stress, burn-out, bore-out. Ze was verantwoordelijk voor het engagementsbeleid en aanwezigheidsbeleid waarbij werkmotivatie een essentieel thema is. Ze werkt sindsdien zelfstandig om organisaties, verenigingen, bedrijven, teams, leidinggevenden, particulieren te ondersteunen in het versterken van hun veerkracht ter voorkoming van burn-out en bore-out. Ze is daarnaast erkend bemiddelaar waarbij ze werkgerelateerde en persoonsgerelateerde conflictsituaties ontmijnt. Verder is ze ook docent aan de banaba zorgmanagement van de PXL waar ze (toekomstig) leidinggevenden in de zorg sterkt in hun leiderschap onder andere m.b.t. stressbeheersing, burn-out & bore-outpreventie. Ze doet eveneens onderzoek i.s.m. prof. Hans De Witte van KU Leuven m.b.t. werkbeleving. Kortom, ze is een gewaardeerd en gerenomeerd expert op vlak van stressbeheersing, burn-out en bore-out reductie.
3,5
59
Bestand 
flyer Burn-out.pdf399 KB
Tijd13:30 - 17:00
LocatieHasselt (BE) (Toon kaart)

Expert Burn-out

Acaciastraat 18
3560
Lummen
Wijngaardstraat 15
3560
Lummen
0475-400 864
Selecteer een bestand aub.