Opleidingen details The Hive

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Clinical Topic Pubalgie / Anterior Groin Pain (ID nummer: 371752)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch108-12-2020 t/m 31-12-2020

Liespijn is een algemeen bekend probleem bij professionele en amateur-atleten, voornamelijk in sporten met veel explosieve bewegingen, korte draaimomenten en tempowisselingen. Liespijn kan vele oorzaken hebben en is daardoor ook soms lastig te classificeren.

De voormiddag start met een uitgebreide differentiaal diagnostiek voor anterior groin pain met aandachtspunten in onderzoek en behandeling. Aan de hand van een sportgerichte casus uit de dagelijkse praktijk (voetballer en start to runner) wordt een concreet behandelplan uitgewerkt met focus op de actieve oefentherapie enerzijds en dry needling anderzijds.

In het eerste praktijkgedeelte worden de specifieke en functionele oefeningen ingeoefend.

Fabienne Van De Steene
Bert Sticker

Fabienne Van De Steene studeerde af in 1992 als licentiaat in de motorische revalidatie en kinesitherapie aan de UGent. In 1993 studeerde ze af als spotrkinesitherapeut aan de KUL. Vanaf 1999 werkt ze in het Revaki-team als praktijklesgever binnen het musculoskeletale luik en specialisatie sportkinesitherapie. Zij is nog steeds de kiensitherapeute van de Red Flames en revalideert sporters met onderste lidmaat klachten in haar praktijk. Daarnaast geeft ze regelmatige bijscholingen aan kinesitherapeuten uit het werkveld.

Bert Sticker
Kinesitherapeut (2004)
Manueel Therapeut (2005)
Myofasciaal Therapeut (2011)
Reva Trainer Topsportschool Voetbal (Gent)
Praktijkassistent REVAKI (UGent)
Docent Postgraduaat Manuele Therapie (UGent)
5
185
 
 
Tijd9:00 - 15:00
LocatieHarelbeke (BE) (Toon kaart)

The Hive - Academy for Health Professionals organiseert bij- en nascholingen voor kinesitherapeuten en manueel therapeuten in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie

Spoorwegstraat 23 C
8530
Harelbeke
0472526466
Selecteer een bestand aub.