Opleidingen details BarB

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Clinical Topic Hoofdpijn (ID nummer: 371750)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1015-9-2020 t/m 31-12-2020

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende gezondheidsklachten. Ze komt voor in vele gedaanten en kent vele varianten. In deze clinical topic verdiepen we ons in de belangrijkste vormen van hoofdpijn waarmee patiënten zich presenteren in de kinesitherapeutische praktijk (spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en migraine) met een specifieke focus op het myofasciale luik.

Tijdens het eerste blok zal dr. Gaelle Vermeersch, die als neuroloog werkzaam is in het AZ Sint Lucas in Brugge, dieper ingaan op de differentiaaldiagnose en red flags. Vanuit een casus uit de dagelijkse praktijk wordt vervolgens een gedegen klinisch redeneren uitgewerkt. Daarna gaan we uitgebreid in op het klinisch onderzoek en de behandeling op een evidence-based manier met integratie van manuele therapie, oefentherapie en educatie.

Benedicte Maere
Gaëlle Vermeersch

Benedicte Maere
Kinesitherapeut (2004)
Manueel Therapeut (2005)
Myofasciaal Therapeut (2009)
Praktijkassistent REVAKI (UGent)
Docent Postgraduaat Manuele Therapie (UGent)

Dr. Gaëlle Vermeersch is neuroloog, verbonden aan het AZ Sint Lucas in Brugge. Ze genoot haar basisopleiding geneeskunde aan de KU Leuven en doorliep haar opleiding tot neuroloog op de diensten neurologie van het UZ Leuven, de cliniques universitaires Saint-Luc te Brussel en het Centre Neurologique William Lenox te Ottignies. Naast de algemene neurologie heeft dr. Vermeersch een bijzondere interesse in hoofdpijn.
5
185
 
 
Tijd9:00 - 15:00
LocatieHarelbeke (BE) (Toon kaart)

BarB organiseert bij- en nascholingen voor kinesitherapeuten en manueel therapeuten in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie
Gaversstraat 5 Bus 001
8530
Harelbeke
0472526466
Selecteer een bestand aub.