Opleidingen details Surplus
Advance care planning in de eerste lijn (rondom de HA praktijk) (ID nummer: 371723)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten47-11-2019 t/m 6-5-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Omschrijving en leerdoel:

Advance care planning (ACP stelt mensen in staat om doelen en voorkeuren te formuleren voor toekomstige medische behandelingen en zorg, deze doelen en voorkeuren te bespreken met familie en zorgverleners, en om eventuele voorkeuren vast te leggen en indien nodig te herzien) is niet gebonden aan 1 discipline, maar bij uitstek een onderwerp dat interdisciplinair dient te worden opgepakt. Daarbij hebben de huisarts, POH, wijkverpleegkundige, casemanager en SO een rol. Onderlinge afstemming over welke rol een ieder oppakt is daarbij van belang. Uitvoering hiervan in de praktijk is echter nog (verre) toekomst.

 

Deze interdisciplinaire scholing wordt aangeboden aan de wijkverpleegkundigen en coördinerend wijkverpleegkundige, casemanager dementie, POH’s ouderenzorg en huisartsen van huisartsenteam Mathenessestraat Breda.

 

Leerdoel:

Kennismaken met ACP in de eerste lijn en bewustwording van het belang. Delen van ervaringen: wat gaat al goed en wat kan nog beter? Aanreiken van kennis en vaardigheden om morgen ACP meer gestructureerd vorm te geven bij jouw patiënt.

LocatieBreda (NL) (Toon kaart)

Surplus Zorg staat voor...

Surplus Zorg biedt ouderen in het westelijk deel van Noord-Brabant een gevarieerd aanbod in zorg, wonen en welzijn. Centraal staat de zorgvraag van de cliënt. Welke wensen en verwachtingen zijn er? Hoe kunnen die het beste worden beantwoord? Volgens Surplus Zorg ligt het antwoord in een voor de cliënt herkenbare omgeving. Dichtbij familie en naasten, met een zo breed mogelijk aanbod van zorgvormen en combinaties daarvan. Vanuit de basisfuncties 'zorg' en 'wonen' biedt Surplus Zorg onder andere verpleeghuiszorg, verzorgingshuiszorg, zorg aan huis, woonactiviteiten en geschikte woningen voor ouderen.

Zorg is mensenwerk
Bij Surplus Zorg draait alles om mensen. Om de mensen die worden verzorgd, maar ook om de mensen die verzorgen. We gaan daarom op dezelfde manier met onze 800 medewerkers en 450 vrijwilligers om, als zij worden geacht om te gaan met onze cliënten.

Missie van Surplus Zorg
Samen met u werkt Surplus Zorg actief aan een rijk geschakeerd aanbod in zorg, wonen en welzijn voor ouderen. Vanuit de ambitie de zorgvraag zodanig te beantwoorden dat de cliënt zich bij ons thuisvoelt. Hierbij kan de cliënt rekenen op deskundigheid, betrokkenheid en enthousiasme. Aan medewerkers wordt hiermee de mogelijkheid geboden zich te ontplooien in onze mensgerichte organisatie.

Visie op zorg
De zorgvisie van Surplus Zorg heeft als belangrijk uitgangspunt dat de zorg- en dienstverlening zoveel als mogelijk moet aansluiten bij de wensen en verwachtingen van de individuele cliënt. Dat kan alleen door zoveel mogelijk met die cliënt in gesprek te blijven over wat diens wensen zijn. Surplus Zorg wil flexibel en creatief inspelen op die wensen. Dat doen we door een zo’n breed mogelijk pakket voorzieningen aan te bieden. Van lichte ondersteuning aan huis tot zware en complexe zorg in het verpleeghuis. Er zijn voorzieningen die we samen met onze samenwerkingspartner De Markenlanden of andere thuiszorgorganisaties aanbieden.

Als iemand wordt opgenomen in het verpleeghuis of verzorgingshuis, betekent dit vrijwel altijd dat die cliënt voor langere tijd in huis zal verblijven. Vaak is het tevens de laatste woonplaats van de cliënt. Daarom is het belangrijk dat de cliënt zich bij ons thuis voelt. De omgeving van een cliënt moet vertrouwd en veilig overkomen. Dat betekent vanzelfsprekend ook dat de cliënt eigen keuzes kan maken.

Visie op medewerkers
De kwaliteit van de zorg die Surplus Zorg biedt is in hoge mate afhankelijk van de deskundigheid van de medewerkers. Logischerwijs investeert Surplus Zorg hierin. Immers de wijze waarop Surplus Zorg omgaat met haar medewerkers, bepaalt hoe de medewerkers omgaan met de cliënten. Dat wil zeggen dat in elke individuele situatie samen wordt nagedacht over het inspelen op de door de medewerker geuite wensen en behoeften.

Centrale Cliëntenraad Surplus Surplus Zorg heeft per locatie een locale cliëntenraad, bestaande uit cliënten en/of vertegenwoordigers van de cliënten. Deze cliëntenraden adviseren de locatiemanager over zaken die betrekking hebben op de dienstverlening aan de cliënten op de locatie.
Meer informatie over de Cliëntenraad kunt u hier bekijken in PDF formaat.
 

Kasteelweg 1
4761BN
Zevenbergen
0168350500