Opleidingen details FysioTape B.V.

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Lymfoedeemdag: Compressie & LymfTaping (ID nummer: 371509)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie626-9-2019 t/m 25-9-2021

Er zijn diverse therapievormen binnen de oedeemzorg. Twee Bedrijven, die ieder binnen de oedeemtherapie werkzaam zijn met
verschillende producten, zijn bij elkaar gekomen om een congresdag te organiseren en zo de betrokken therapeuten (huidtherapeuten, oedeemfysiotherapeuten en oncologiefysiotherapeuten) de mogelijkheid te bieden, tegen relatief lage kosten, kennis rondom de ontwikkelingen binnen de oedeemtherapie bij te scholen.
Deze bedrijven zijn Medi en FysioTape. In de afgelopen jaren hebben we al diverse keren met ook andere bedrijven een Lymfoedeemdag georganiseerd en deze is door de therapeuten altijd als erg positief ervaren. Deze dagen waren altijd geaccrediteerd bij het KNGF en bij de NVH voor de betreffende registers (oncologie en oedeem en huidtherapeuten).
Medi en FysioTape hebben producten die binnen het behandeltraject elkaar kunnen aanvullen. Bijvoorbeeld in de midline zijn compressieproducten weinig toepasbaar en kan LymfTaping een uitkomst bieden binnen het hele behandeltraject.

Het programma van deze dag is in ieder geval met grote zorg samengesteld. Er is een pleniar deel met sprekers en in de middag worden workshoprondes gehouden waar elke deelnemer elke workshop kan volgen.
Er een programma samengesteld dat voor alle doelgroepen interessant is. De meest recente ontwikkelingen op het gebied van oedeemtherapie komen aan bod en worden gecombineerd. 
De sprekers komen uit de doelgroep waarvoor we het organiseren. Het zijn professionele sprekers, werkzaam in het vakgebied en
expert op hun vakgebied/presentatie. De organiserende bedrijven zitten bovenop de ontwikkelingen in hun bepaalde richting en hebben dus de up-to-date kennis in huis. Deze kennis willen we delen en dit graag in een leerzame dag aanbieden met ook
netwerkmogelijkheden.
Als algemeen doel kan worden aangehouden dat we de dag organiseren voor het verbreden van de kennis (benoemen, herkennen, beschrijven) van de behandelmogelijkheden (begrijpen) en de meest recente ontwikkelingen binnen de lymfologie en passend binnen de verschillende competentiegebieden van de oedeem/oncologie fysiotherapeut.
Verbreden van kennis inzake mogelijkheden om lymfoedeem op de meest adequate manier te behandelen (toepassingen), met oog voor doelmatige zorg.
Binnen de zorg rondom een lymfoedeempatiënt zijn diverse behandeltechnieken bekend, soms ook complementair, die verder uitgediept worden.  Compressie therapie is een van de belangrijkste pijlers in de behandeling van lymfoedeem.
Er zijn verschillende momenten in het programma opgenomen om onderling te discussiëren, analyseren (afstemmen van theorie in
praktijk) en te evalueren.

Congres/Symposium
Bestand 
Congresprogramma.docx14 KB
Hoofdniveau
Oncologie
Respiratoir Vasculair
Overig
Tijd8:30 - 17:30
LocatieHarderwijk (NL) (Toon kaart)

FysioTape is leverancier van het eigen merk CureTape. Deze tape wordt door (fysio)therapeuten en artsen gebruikt voor behandeling van diverse uiteenlopende blessures en klachten op basis van deze aziatische tapetechniek. De tape bevordert een sneller herstel of verlichting van klachten en belssures. Doordat deze tapetechniek op juiste wijze moet worden aangeleerd verzorgen wij ook de opleidingen voor paramedici zoals fysiotherapeuten, huid- en oedeemtherapeuten, sportmasseurs, podotherapeuten, oefentherapeuten, (huis)artsen en praktijkondersteuners. Voor info zie onze web-site

Josink Kolkweg 18
7545 PR
Enschede
053-4781900
Selecteer een bestand aub.