Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Vervolgcursus systemische gedragstherapie (ID nummer: 371369)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Vervolgcursus - contacturen5015-11-2019 t/m 14-11-2020

Hoe gebruik je cognitief gedragstherapeutische interventies in het werken met systemen? In deze vervolgcursus leer je cognitief-gedragstherapeutische vaardigheden en interventies toepassen op posities, rollen en interacties binnen gezinnen en paren. Je krijgt meer zicht op hoe je jezelf verhoudt tot systemen en ontwikkelt je vaardigheden om er veranderingen in tot stand te brengen.

In deze vervolgcursus van 50 uur voor gedragstherapeuten in opleiding wordt behandeld hoe cognitief gedragstherapeutische interventies gebruikt kunnen worden in het werken met systemen. Deze cursus is tevens een basisinleiding systeemtherapie, wat betekent dat uitgebreid ingegaan wordt op algemeen gezinsfunctioneren en veelvoorkomende (probleem uitlokkende en/of in stand houdende) gezinsinteracties. Naast het cognitief gedragstherapeutisch perspectief komen er verschillende andere systeemtherapeutische perspectieven aan de orde, waarbij het gezinsfasemodel steeds als een rode draad terug komt. Kijk voor meer informatie over het opleidingstraject tot gedragstherapeut en de eisen voor het VGCt-lidmaatschap op www.vgct.nl.

Wat leer je?
Je leert denken over en omgaan met posities, rollen en interacties in gezinnen. In dit contextdenken kun je na afloop cognitieve gedragstherapeutische vaardigheden en interventies toepassen. Je leert verschillende systeemtheoretische perspectieven onderscheiden, gebruiken en integreren met de cognitieve gedragstherapie. Je kunt systeemhypotheses maken en een aantal interventies bij gezinnen en echtparen toepassen. Naast meer zicht en vat op je eigen persoon, positie en handelen met betrekking tot gezinnen ontwikkel je vaardigheden om veranderingen in gezinnen tot stand te brengen. Daarbij kun je gebruik maken van reeds in de basiscursus ontwikkelde kennis

Beroepsgroep
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)
uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
10
14
ja
€ 1.545 incl. digitale literatuur en lunch, excl. boeken
50
toetsing en evaluatie
Cedeo
CRKBO
Aspirant VGCt-leden in het kader van 50 uur vervolgcursus; (Gz-)psychologen in het kader van de NVRG opleidingsroute (30 uur basisinleiding systeemtherapie). U bent afgestudeerd in de sociale wetenschappen of geneeskunde en hebt de basiscursus gedragstherapie met succes afgerond. U dient gedurende minimaal twee dagen per week werkzaam te zijn op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg of in aanverwante sectoren, waar u volgens de verenigingsrichtlijnen therapie kunt uitvoeren in teamverband en de aangeleerde vaardigheden in de praktijk kunt oefenen.
Bestand 
Info GV19H.doc.pdf123 KB
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
Tijd9:30 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.