Opleidingen details Academisch Medisch Centrum CO

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Symposium De Amsterdamse School, Dynamiek van stemming in de levensloop (ID nummer: 371087)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
ELP herregistratie67-2-2020 t/m 6-2-2021

Elk jaar organiseren de afdelingen Psychiatrie en Kinder- en jeugdpsychiatrie (onderdeel van de Bascule) van Amsterdam UMC - locatie AMC, een symposium over een bepaald gebied van psychische stoornissen. Terwijl het thema per jaar verschilt, is er een vast stramien. Het thema wordt altijd behandeld in het perspectief van de levensloop. De inleiders zijn expert, en kunnen zowel uit Nederland als het buitenland afkomstig zijn. De voordrachten zijn wetenschappelijk geïnspireerd zijn, maar altijd klinisch relevant. Dit symposium is bedoeld voor psychiaters, kinder- en jeugdpsychiaters, neurologen, gedragswetenschappers, verpleegkundigen en anderen die bij de zorg voor mensen met psychische stoornissen betrokken zijn. Het jaarlijks symposium is genoemd: De Amsterdamse School.

Stemmingsstoornissen komen veelvuldig voor, van de vroege jeugd tot op oudere leeftijd. De Amsterdamse School heeft voor 2020 een programma gemaakt met als titel Dynamiek van stemmingsstoornissen in de levensloop. Vanuit het perspectief dat stemmingsstoornissen lijken op complexe systemen die voortdurend in beweging zijn zullen diverse sprekers antwoord geven op onderstaande vragen:

Hoe ontwikkelen jongeren een depressie? Hoe kan een stemmingsstoornis worden behandeld met videogames? Hoe kunnen we vroeg helpen bij een dreigende depressieve ontwikkeling of het voorkomen van herhaling? Zijn er nieuwe inzichten ten aanzien van behandeling met antidepressiva in de zwangerschap? En hoe bouw je verantwoord antidepressiva af? Kunnen vetzuren helpen bij de behandeling van een depressie? Wat doe je bij therapieresistentie? Kunnen jongeren worden behandeld met ECT? Wat is bijzonder aan stemmingsstoornissen op oudere leeftijd?

Tijdens dit symposium staan de ontwikkeling, dynamiek, impact en behandeling van stemmingsstoornissen gedurende de levensloop centraal.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)KNMG-GAIA
anders (vul hieronder in)
Symposium
 Verbredend
 Verdiepend
100
200
ja
Early bird registratie 225 (tot 10 december 2019), Standaard registratie 255, PhD studenten en verpleegkundigen 150,-
5
5
0
Geen toetsing, wel evaluatie
doelgroep: psychiaters, kinder- en jeugdpsychiaters, neurologen, gedragswetenschappers, verpleegkundigen en anderen die bij de zorg voor mensen met psychische stoornissen betrokken zijn.
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
Tijd09:30 - 16:30
LocatieAmsterdam Zuid-Oost (NL) (Toon kaart)

De Congresorganisatie van het AMC

Tafelbergweg 51
1105 BD
Amsterdam Zuidoost
Postbus 23213
1100 DS
Amsterdam
020-5668585
Selecteer een bestand aub.