Opleidingen details Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

De opleiding leefstijlcoachinging voor artsen (ID nummer: 370944)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal

Wie is mijn patiënt en wat wil hij/zij?

Hoe maak ik leefstijl bespreekbaar in mijn spreekkamer?

En hoe kan ik als arts bijdragen aan zelfmanagement?

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid en Vereniging Arts en Leefstijl starten de opleiding Leefstijlcoaching voor artsen.

De opleiding is bedoeld voor huisartsen en medisch specialisten. In tien dagdelen biedt de opleiding artsen een verdieping van kennis over leefstijl en leefstijlinterventies. Daarnaast krijgen de artsen praktische handvatten voor begeleiding van de groeiende groep patiënten met leefstijlgerelateerde problemen.  Zoals bijvoorbeeld (multipele) chronische aandoeningen, overgewicht en obesitas.

Na het volgen van deze opleiding weten de deelnemers wat het belang is van voeding en beweging. Maar ook van slaap, ontspanning, zingeving en sociale context. En hoe ze de verschillende aspecten van leefstijl kunnen toepassen in hun praktijk. Uiteraard vanuit het perspectief en de behoefte van de patiënt.

Naast verdieping en verbreding van de theorie is de opleiding praktisch van aard. De docenten bespreken de laatste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen. De deelnemers oefenen veelvuldig met gespreks- en coachende vaardigheden. Verder krijgen de omgeving en organisatorische aspecten voldoende aandacht. Hoe krijg je je collega’s mee, wat zijn wanneer verwijsmogelijkheden en hoe zit het met de bekostiging?

(Meerdaagse) Nascholing
2775
De investering voor de opleiding bedraagt Euro 2.775,00. De investering bedraagt Euro 2.475,00 voor leden van de vereniging Arts en Leefstijl. Let op: deze korting wordt achteraf verrekend na bevestiging lidmaatschap. De opleiding is vrijgesteld van BTW.
Examenkosten
De examenkosten zijn Euro 195,00. Het examen bestaat uit twee onderdelen, een theorie-examen en een praktijktoets met acteur.
De herkansing van het eindexamen bedraagt Euro 195,00. Wanneer er echter maar 1 onderdeel hoeft te worden herkanst van het examen zijn de kosten Euro 125,00.
Tijd16:00 - 21:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd16:00 - 21:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De Academie tot Leefstijl en Gezondheid is een eenjarige post-hbo-opleiding en leidt je op tot leefstijlcoach. Tijdens de studie oefen je continu de pijlers voeding, beweging en coaching te integreren waardoor de kennis direct toegepast kan worden in de beroepspraktijk. De leefstijlcoach kan een diëtiste zijn die zich wil verdiepen in sport en begeleiding van groepen maar ook een fysiotherapeut die meer kennis wil hebben van coachen en voeding.
 

-
6802DB
Arnhem
postbus 3090
6802DB
Arnhem
026-3544689
Selecteer een bestand aub.