Opleidingen details Scott Haldane Foundation

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Verdiepingscursus duikgeneeskunde "Duiken met je Hart" (ID nummer: 370877)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 31617-11-2019 t/m 16-11-2020

Cardiovasculaire risicoprofielen spelen een belangrijke rol voor een goede advisering van duikers. Aan de hand van de risicofactoren en risicoprofielen wordt gekeken naar de duikveiligheid en duikgeschiktheid. Richtlijnen en vooral het gemotiveerd en niet klakkeloos toepassen hiervan spelen daarbij een belangrijke rol.
Daarnaast wordt de invloed van cardiovasculaire medicatie en hulpmiddelen zoals pacemakers op het duiken en het duiken op de werking van deze medicatie en hulpmiddelen besproken.
Ook de gevolgen van het ouder worden en de cardiovasculaire conditie komen aan bod.
Een apart dagdeel is ingeruimd voor een opfrisser van de Basic Life Support (BLS) en de DAN-oxygen provider vaardigheden, zodat hiermee de brevetten vernieuwd kunnen worden.

  • Deze cursus heeft tot doel om de kennis van duikerartsen te vergroten m.b.t. de invloeden van hyperbare omstandigheden op het hart, die zich gedurende het duiken voordoen.
  • De duikerarts wordt verondersteld na deze cursus beter in staat te zijn de diverse omstandigheden die kunnen optreden tijdens duiken, te kunnen beoordelen op hun effecten op hart en vaten en daarmee op de duikveiligheid
  • Daarbij heeft de cursus eveneens tot doel dat de duikerarts beter bestaande richtlijnen kan toepassen en eventueel beargumenteerd daarvan kan afwijken.
  • De duikerarts moet na deze cursus in staat zijn cardiovasculaire risicoprofielen te maken, te interpreteren en op basis hiervan de duiker te kunnen adviseren en keuren.
  • De duikerarts moet na het volgen van deze cursus beter in staat zijn duiker te adviseren en/of te keuren op het gebied het cardiovasculaire systeem, de medicatie die hier invloed op heeft en de fysieke conditie van de duiker.
  • In geval van een duikongeval moet de duikerarts volgens de laatste standaarden de Basic Life Support (BLS) en oxygen provider vaardigheden kunnen toepassen.

 

 

(Meerdaagse) Nascholing
Bestand 
programma-vs20190806.docx12 KB
2675
Dit is incl. vliegreis, transfers, verblijf incl ontbijt en lunch, koffie ,thee, cursus(+materiaal), praktijkduikdagen,
Tijd08:00 - 17:30
LocatieDriebergen-Rijssen (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 17:00
LocatieAmbaro (MG) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 17:00
LocatieAmbaro (MG) (Toon kaart)

De Scott Haldane Foundation is een Europees gecertificeerd opleidingsinstituut dat  25 jaar wereldwijd opleidingen verzorgt op het gebied van duik- en hyperbare geneeskunde.  Inmiddels zijn er meer dan 40 verschillende cursussen ontwikkeld die bij elkaar ruim 250 keer gegeven zijn aan 2200+ arts-cursisten.

De opleidingen voldoen aan de eisen opgesteld door het  European Committee for Hyperbaric Medicine (ECHM) en de European Diving Technical Committee (EDTC) voor de certificering tot Medical Examiner of Divers (ECHM level 1) en tot Diving Medicine Physician (ECHM level 2d).

Informatie over de Scott Haldane cursussen kunt u vinden op www.scotthaldane.org of opvragen via info@scotthaldane.org

 

Rading 2
1231 KA
Loosdrecht
035-5822560
Selecteer een bestand aub.