Opleidingen details Ned. Ver. voor Psychiatrie B.V.

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Jaarcongres Kinder- en Jeugdpsychiatrie 2019 (ID nummer: 370817)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 341-10-2019 t/m 30-9-2020

De kinder- en jeugdpsychiatrie heeft een schat aan betrouwbare kennis voorhanden. Voor kinderen en jongeren die hulp nodig hebben, is in veel gevallen bekend welke hulp in hun geval effectief is. Maar vier jaar na de transitie blijft er in elke sector van de jeugdhulp veel onzekerheid over hoe het in de toekomst verder moet. Biedt onze kennis wel antwoorden op de maatschappelijke vragen die nu leven? Welke kansen bieden nieuwe technologische ontwikkelingen en innovatieve werkwijzen? Op 1 oktober verdiepen we ons in de toekomst van de kinder- en jeugdpsychiatrie, met het beste uit twee werelden.
De ‘klassieke’ kinder- en jeugdpsychiatrie heeft degelijke kennis opgebouwd; we weten steeds meer over de behandeling van psychische problemen bij kinderen. Echter deze kennis biedt lang niet altijd antwoorden op de maatschappelijke vragen die nu leven: Hoe lossen we financiële tekorten en wachtlijsten op? Hoe zorgen we voor efficiënte jeugdhulp? Hoe gaan we om met kinderen die uitvallen en suïcide plegen?
De vraag is of de wijze waarop we behandelen nog wel in deze tijd past. We zijn anders gaan denken over labelen, separeren, de rol van het gezin in de behandeling en wat we verstaan onder integrale jeugdhulp. Op diverse plekken zijn er stevige discussies. Gemeenten willen zorg goedkoper en effectiever en zorgprofessionals willen de beste effectieve zorg voor iedereen.
Tijdens het Jaarcongres Kinder- en Jeugdpsychiatrie wil het Kenniscentrum bijdragen aan de inhoudelijke discussie en vooral zorgen dat mensen gevoed worden om de discussie ook daadwerkelijk goed te kunnen voeren. Wat zijn de laatste inzichten in de kinder- en jeugdpsychiatrie? Van welke innovaties en goede voorbeelden kunnen we leren?
Leerdoelen zijn: innovatieve manieren om de huidige klassieke kinder- en jeugdpsychiatrie te benaderen en te vervullen, digitalisering toepassen bij huidige behandelmethoden, nieuwe inzichten in de klassieke kinder- en jeugdpsychiatrie, e-health toepassingen delen, onderzoeken zoals Verhalenbank en G-moji delen met professionals.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
AccreditatieBureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) (ABC1)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
(Meerdaags) Congres
Bestand 
Programma.docx16 KB
345
Verschillende prijzen: niet-leden (345) wel-leden (255) standhouders die deelnemen aan congres leden (145) standhouders die deelnemen aan congres niet-leden (185) kennis sessie leider deelname aan congres (255)
Tijd09:00 - 17:00
LocatieBussum (NL) (Toon kaart)

Aanbieder Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie

Mercatorlaan 1200 Utrecht
3528 BL
Utrecht
Postbus 20062
3502 LB
Utrecht
0302823303
Selecteer een bestand aub.