Opleidingen details Radboudumc - KPV-Expertisecentrum Geestelijke Verzorging en Pastoraat

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Introductieweek Geestelijke Verzorging en Organisatie (ID nummer: 370802)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Persoon en werk922-6-2020 t/m 21-6-2021

Deze studieweek, verdeeld over twee 3 dagen in juni en 2 dagen in november, is bedoeld als een inleiding op het werkveld van de geestelijk verzorger aan de hand van een sociografische verkenning van je eigen werksituatie. De deelnemers krijgen inzicht in organisatiekunde, de structuur van het werk, geïntegreerd werken en interdisciplinaire samenwerking. Dit alles vooral voor het werkveld ziekenhuis.

Specifieke aandacht krijgt de zogenaamde ‘bipolaire grondstructuur’ van de geestelijke verzorging: aan de ene kant de professionele integratie in de instelling en aan de andere kant de ambtelijke vrijplaatspositie. Daarnaast bestaan er trainingssessies voor de organisatie van uw eigen werk en het starten van een persoonlijke leerroute op basis van de aanwezige kennis en ervaring.

Werkvormen in deze week zijn: literatuurstudie en refereren - instructie - werkanalyse op basis van eigen rapportage - groepsbesprekingen - leerprocesnota’s

 

Leerdoelen:

Cursisten hebben inzicht in de organisatie van de instelling voor zorg en welzijn in het algemeen en het specifieke ziekenhuis in het bijzonder, mede in het licht van maatschappelijke ontwikkelingen.

Cursisten hebben inzicht in de positie en de identiteit van de geestelijke verzorging in de instelling.

Cursisten hebben inzicht in het eigene van de taak van de geestelijke verzorging in de instelling en in de ontwikkeling daarvan.

Cursisten hebben inzicht in het beleid van de geestelijke verzorging nu en in de toekomst.

Cursisten hebben inzicht in modellen van geïntegreerd werken als geestelijk verzorger in een instelling voor zorg en welzijn.

Cursisten zijn in staat hun (werk)ervaring te ordenen als aanzet tot de ontwikkeling van een persoonlijke leerroute.

 

 

dr. Wim Smeets en andere docenten
40
Tijd9:30 - 21:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)
Opmerkingende laatste cursusdag is reeds om 13 uur afgelopen

Het Radboudumc KPV-Expertisecentrum Geestelijke Verzorging en Pastoraat biedt cursussen en trainingen, supervisie en intervisie aan aan geestelijk verzorgers uit verschillende werkvelden: zorg, krijgsmacht, justitie. Hoofdtrainers zijn. dr. Wim Smeets en dr. Anneke de Vries. Tevens wordt gebruik gemaakt van de diensten van andere trainers en docenten.

Reinier Postlaan 4 (route 941 / ingang oost)
6525 GC
Nijmegen
Postbus 9101
6500 HB
Nijmegen
024 3615398
Selecteer een bestand aub.