Opleidingen details PsychFysio Opleidingen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Fysiopilates (ID nummer: 370792)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie548-1-2019 t/m 7-1-2021

Als fysiotherapeut bent u geïnteresseerd in het bewegend functioneren. U bent altijd opzoek naar mogelijkheden om uw patiënten beter te kunnen helpen. Onze Fysiopilates opleiding biedt u de mogelijkheid om uw kennis en kunde op het gebied van het behandelen van bewegingsproblematiek uit te breiden met het kennisgebied dat zich rond de Pilates methode ontwikkeld heeft. De opleiding Fysiopilates is geen algemene Pilates opleiding, maar een opleiding van negen dagen die speciaal voor en door fysiotherapeuten ontwikkeld is. Dat is conform de ontwikkelingen die wereldwijd plaatsvinden. Niets voor niets zijn ondertussen vormen als Medical Pilates, Clinical Pilates ontstaan, die succesvol door fysiotherapeuten worden aangeboden. In Nederland noemen wij dit Fysiopilates. Dat betekent dat alle oefeningen in het licht van klinische situatie worden uitgewerkt.
Pilates onderscheidt zich van andere oefenvormen doordat een sequentie van 23 oefeningen achterelkaar aangeleerd wordt. De transitie van de ene naar de andere oefening is minstens zo belangrijk als de individuele oefening zelf. Daardoor kan de integratie van het totaal bewegen zich beter ontwikkelen en kan ook de kwaliteit van bewegen (de bewegingsflow) geperfectioneerd worden. Deze reeks van 23 kent diverse aanpassingen zodat afstemming op de patiënt kan plaatsvinden. Daarnaast leert u nog 30 oefeningen aan die, al klinisch redenerend, in de basisreeks ingevoegd kunnen worden. Heeft u interesse om uw aanbod uit te breiden met deze in populariteit groeiende vorm van bewegingstherapie?

Patiënten website
U en uw patiënten kunnen inloggen op de patiëntenwebsite die speciaal ontwikkeld is voor deze cursus: fysiopilates.nl Daar staan ruim 45 filmpjes met uitleg van de thema’s, principes en lessen.

Doelgroep: Fysiotherapeuten, oefentherapeuten

Doelstelling: De deelnemer verwerft kennis en vaardigheden om de Pilates methode verantwoord in te zetten bij het behandelen van klachten binnen het bewegend functioneren in een fysiotherapeutische context. Het betreft de mat-oefeningen die in elke praktijk uitvoerbaar zijn.

Tijd: 9.15-16.45 uur

Prijs: 1295,- (Incl. inschrijfgeld, koffie/thee, en syllabus).

Docent(en): Mirjam van Gameren, Anne Joosten

Cursuscoördinatie: drs. Peter van Burken – fysiotherapeut/psycholoog

Leslocatie: Woerden.

Studiebelasting: 62 uur (54 contacturen 8 uur zelfstudie).

Werkwijze: Zelfstudie opdracht ter voorbereiding. Interactieve minicolleges afgewisseld met diverse praktische werkvormen.

Toetsing: Geen

Certificaat: Bij 100% aanwezigheid ontvangt de deelnemer een certificaat als bewijs van deelname.

Deelnemers: Minimaal 11, maximaal 20.

Accreditatie: 62 punten voor KNGF (ID 27082):

  • Register Algemeen Fysiotherapeut.
  • en voor het Kwaliteitsdeel.

Aanvraag Keurmerk volgt.

Vakinhoudelijke Scholing (cursus of opleiding)
Hoofdniveau
Musculo Skeletaal Rug
Musculo Skeletaal bovenste extremiteiten
Musculo Skeletaal onderste extremiteiten
Overig
Tijd9:15 - 16:45
LocatieWoerden (NL) (Toon kaart)

Tijd9:15 - 16:45
LocatieWoerden (NL) (Toon kaart)

Tijd9:15 - 16:45
LocatieWoerden (NL) (Toon kaart)

PsychFysio opleidingen selecteert voor de fysiotherapeut/oefentherapeut/ergotherapeut de essenties uit het vakgebied van de psychologie om de aanpak in de praktijk te verrijken. De formule van PsychFysio staat voor boeiend en spannend onderwijs. Wij organiseren onze onderwijsinhoud rond wetenschappelijke auteurs, zodat de fysiotherapeut verzekerd bent van de beste informatie. Naast het geven van cursussen biedt PsychFysio opleidingen een platform voor studenten en fysiotherapeuten om zich verder te verdiepen in de psychologische aspecten van het vak. De twee wekelijkse nieuwsbrief met wetenschappelijke samenvattingen is daarbij erg behulpzaam.

Middelhoeve 33
3438 MG
Nieuwegein
Keverberg 16
5655 BB
Eindhoven
06-21867046
Selecteer een bestand aub.