Opleidingen details Integrated Dentistry

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Orthodontics advanced serie (ID nummer: 370716)
 (3) 

Beoordeling per persoon

 24-4-2020
 20-1-2020
De gehele cursus is geweldig, maar het afgelopen seminar was wat tegenstrijdig ten opzichte van het eerder geleerde, waardoor iedereen wat verward was en we niet zo goed weten wat we hiervan kunnen toepassen.
 20-1-2020
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen punten voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakinhoudelijke scholing1816-1-2020 t/m 15-1-2023

De opleiding beoogt de algemeen practicus na en bij te scholen in de huidige inzichten van de facial driven orthodontics concepten. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste inzichten betreffende de orthodontie die gestaafd worden door evidence based dentistry. Bestaande concepten zullen worden getoetst en dogma´s zullen aan de hand van literatur onderzoek kritisch worden beschouwd. Er wordt les gegeven in een modern cursuscentrum dat, en dit is uniek in Nederland, het mogelijk maakt live behandelingen te volgen, dan wel patienten voor een behandeling uit te nodigen. Tijdens de gehele opleiding wordt de cursist intensief begeleid zonder verdere kosten en wordt ook de praktijk implementatie als wezenlijk onderdeel gedoceerd. Op deze manier kan de cursist vanaf seminar 1 direct aan de gang, kan hij/zij op verantwoorde manier delegeren en is het resultaat voorspelbaar door gebruik te maken van verschillende virtuele orthodontie model technieken. De assistente kan paralalel worden geschoold zodat het gehele team uiteindelijk floreert.

Leon Verhagen, gnatholoog, implantoloog, internationaal docent orthodontie, master laser dentistry
Marc Bronkhorst, kaakchirurg
Rob Mooren, kaakchirurg
Carl Luijten, orthodontist
10
1350
korting bij inschrijving van basis serie 7100 dan wel advanced serie 7100 euro ipv 8100 euro
 
Hoofdniveau
Orthodontie
Tijd9:00 - 17:00
LocatieLichtenvoorde (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenSeminar 12 Examen en pre-prothetische orthodontie

Tijd9:00 - 17:00
LocatieLichtenvoorde (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenSeminar 11 Ortho, groei, schisis en open beet

Tijd9:00 - 17:00
LocatieLichtenvoorde (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenSeminar 10 Ortho, TADs, para en implantologie

Tijd9:00 - 17:00
LocatieLichtenvoorde (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenSeminar 9 TMD & Orthodontie, functie en disfunctie

Tijd9:00 - 17:00
LocatieLichtenvoorde (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenSeminar 8 Orthodontie en orthognatho-chirurgie

Tijd9:00 - 17:00
LocatieLichtenvoorde (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenSeminar 7 Klasse II De Functionele weg

 Integrated Dentistry
 (69) 

Integrated Dentistry is een cursuscentrum dat is gespecialiseerd in het integreren van de verschillende deelgebieden van de tandheelkunde. In de hedendaagse tandheelkunde bestaat er een trend van specialisatie en subspecialisatie met als gevaar dat de behandelaar de helikopterview verliest en niet alle problematiek in het juiste perspectief kan plaatsen.

Integrated Dentistry traint samen met de EAIO (European Academy Integrated Orthodontics) tandartsen en orthodontisten om orthodontische technieken en denkwijzen in hun alledaagse praktijkvoering te integreren.

--------------------------------------------------------------------------------

Het cursuscentrum Integrated Dentistry is opgericht in 2004 toen de nieuwbouw van het Tandheelkundig Centrum Verhagen en Waanders in Lichtenvoorde werd gerealiseerd. Het auditorium van het cursuscentrum bevindt zich op de eerste verdieping en voor de klinische onderdelen van de cursussen wordt gebruik gemaakt van de tandheelkundige faciliteiten van de kliniek.

Het idee voor de oprichting van het cursuscentrum werd geboren toen bleek dat er geen adequate opleiding en continue nascholing voor de algemeen practicus op het gebied van de orthodontie was. Tegelijkertijd werd het ontstaan ingegeven door het feit dat trainingen voor preventie assistentes vaak vast liepen op het klinisch onderwijs en de moeilijkheid geschikte patienten voor dit onderwijs te vinden.

Tenslotte bestaat er in Nederland geen enkele mogelijkheid om je te bekwamen in de laser technologie: ook hierin vervult het cursuscentrum een grote leegte.
 

Eschpark 9
7131 TG
Lichtenvoorde
+31 652621907
Selecteer een bestand aub.