Opleidingen details Rob Giel Onderzoekcentrum

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

RGOc symposium NNNSA: Trauma bij stemming- en angst stoornissen: nieuwe inzichten en behandelmogelijkheden? (ID nummer: 370540)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten513-9-2019 t/m 12-9-2020

NNNSA symposium 13 september 2019 : Trauma bij stemming- en angst stoornissen: nieuwe inzichten en behandelmogelijkheden?

Tot 25% van de mensen maakt ergens in zijn of haar leven een stemmings- of angststoornis door die zodanig ernstig is dat de persoon op allerlei terreinen niet meer kan functioneren. Een belangrijke luxerende en ook onderhoudende factor in het ontwikkelen hiervan is het hebben meegemaakt van ernstige en soms langdurige traumatische gebeurtenissen. Wanneer deze onverwerkt blijven bestaat de kans dat zij leiden tot therapieresistentie en onvoldoende herstel door reguliere behandelingen. Toch is trauma en PTSS een relatief onderbestudeerd fenomeen in haar relatie met stemmings -en angstklachten. Zou je kunnen spreken van een speciale subgroep van patiënten met traumagerelateerde stemmings- en angst? Met deze studiedag willen we speciale aandacht aan dit thema besteden. Keynote sprekers zullen ingaan op de gevolgen van onverwerkt trauma voor later functioneren, op de samenhang met neurobiologie, en op de behandeling van ernstig trauma en de impact ervan op depressie en angststoornissen.

Aangezien het NNNSA een netwerk organisatie is die ook nieuws rond andere thema’s en nieuwe ontwikkelingen binnen haar groep wil verspreiden, zullen ook workshops worden gegeven over ander onderzoek dat leeft binnen het NNNSA. 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)KNMG-GAIA
Verpleegkundig specialist acute zorg bij somatische aandoeningenVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2
 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Congres of symposium
130
Tijd09:30 - 16:45
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

Het Rob Giel Onderzoekcentrum is een samenwerkingsverband tussen de stichtingen GGz Groningen, GGZ Friesland, GGZ Drenthe, Dimence en Mediant en de Rijksuniversiteit Groningen.

Het RGOc staat garant voor hoog gekwalificeerd onderzoek. Onderzoek dat nationaal en internationaal van betekenis kan zijn voor de dagelijkse praktijk van de geestelijke gezondheidszorg. Het RGOc brengt onderzoekers samen die op het terrein van GGz-onderzoek werkzaam zijn. Het gaat om onderzoek en evaluatie in de vorm van omschreven wetenschappelijke projecten wat betreft doelstelling, personele inzet, duur en kosten.

Hanzeplein 1
9713 GZ
Groningen
Postbus 30.001
9700 RB
Groningen
050-3612079
Selecteer een bestand aub.