Opleidingen details Erasmus Medisch Centrum Rotterdam/afdeling Endocrinologie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Schildklierziekten anno nu: een update voor de klinische praktijk (ID nummer: 370513)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing interne geneeskunde314-11-2019 t/m 13-11-2020

Schildklierziekten anno nu: een update voor de klinische praktijk

Schildklierziekten vormen voor internisten, chirurgen, nucleair geneeskundigen, pathologen en radiologen een belangrijk onderdeel van de klinische praktijk. Ziektebeelden variëren hierbij van schildkliernodi en functiestoornissen tot schildklierkanker.

Om de expertise op het gebied van schildklierziekten te blijven verbeteren, is het Erasmus MC 10 jaar geleden begonnen met een tweejaarlijks klinisch update symposium over schildklierziekten. Het lustrum symposium zal dit jaar georganiseerd worden door het Erasmus MC Academic Center for Thyroid Diseases in samenwerking met het Schildklier Netwerk, een samenwerkingsverband tussen 10 regionale ziekenhuizen in Zuidwest Nederland en het Erasmus MC.

In het Schildklier Netwerk delen dokters uit verschillende ziekenhuizen en van meerdere medische specialismen hun kennis en expertise met elkaar rondom de zorg aan patiënten met een (bij)schildklierziekte. Doel van deze samenwerking: uitstekende (bij)schildklierzorg in de regio Zuidwest Nederland, waarbij de patiënt centraal staat en een uniforme en breedgedragen behandeling krijgt.

Het symposium zal dit jaar in het teken staan van verschuivende inzichten in de behandeling van schildklieraandoeningen, en is bedoeld voor alle betrokken specialisten in Zuidwest Nederland. Het deel voor de pauze, getiteld “ Changing boundaries” staat in het teken van schildkliernodi en schildklierkanker. Hoewel de nieuwe richtlijn schildklierkanker pas twee jaar oud is, zijn er met name op het gebied van minder agressieve behandeling veel nieuwe inzichten, waardoor bepaalde delen van de richtlijn al weer aan discussie onderhevig zijn. Het deel na de pauze zal bestaan uit een presentatie over de rol van nanotechnologie bij de behandeling van Graves’ ophtalmopathie, gevolgd door een interactieve paneldiscussie waar aan de hand van casuïstiek de optimale behandeling van een drietal patiënten besproken wordt.
 

(Mini)symposium
 
0
Hoofdniveau
endocrinologie
Tijd17:30 - 22:00
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

Medisch Centrum

Dr. Molewaterplein 40
3015 GD
Rotterdam
Postbus 2040
3000 CA
Rotterdam
010-4632861
Selecteer een bestand aub.