Opleidingen details IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Ondersteunen van patiënten met kanker: Informeren, kiezen, monitoren, versterken! (ID nummer: 370490)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing interne geneeskunde313-9-2019 t/m 12-9-2020

Dit symposium geeft een overzicht van onderzoek naar het op maat ondersteunen van patiënten met kanker.

De zorg voor patiënten met kanker wordt steeds meer gepersonaliseerd. Behandelingen worden veelal op maat gegeven, passend bij de kenmerken van de tumor en bij de voorkeuren van de patiënt.

Om deze zorg op maat goed te kunnen leveren en nieuwe innovaties en kennis te implementeren is het noodzakelijk zoveel mogelijk te weten over de effecten van behandelingen op korte en lange termijn. Dit betreffen zowel de gewenste als ongewenste effecten, zoals late cardiale klachten en vermoeidheid.

De patiënt moet goed geïnformeerd worden over alle mogelijkheden en te verwachten effecten om een weloverwogen besluit samen met zijn of haar zorgprofessionals te kunnen nemen. De patiënt krijgt dan meer eigen regie. Daarnaast zal het monitoren van de individuele patiënt door eHealth tools en patiënt gerapporteerde uitkomsten (PROMS) nieuwe data opleveren die kan bijdragen aan Value Based Health Care:

zorg die het meest van waarde is voor de individuele patiënt.

Integraal kankercentrum Nederland (IKNL) en de Universiteit Twente willen met dit tweede gezamenlijke symposium inzicht geven in de huidige praktijk rondom gedeelde besluitvorming in de (borst)kankerzorg en een impuls geven aan het ondersteunen van patiënten om keuzes te maken op basis van passende informatie. Diverse gerenommeerde sprekers diepen de onderwerpen Patient Recorded outcome measures, Value Based Healthcare en shared decision making uit.

Het symposium is bedoeld om deze onderwerpen toe te lichten en de balans op te maken.

(Mini)symposium
0
Hoofdniveau
medische oncologie
Tijd10:00 - 13:30
LocatieEnschede (NL) (Toon kaart)
Opmerkingensecr. Rita van Basten

Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) is sinds januari 2011 een nieuwe organisatie waarin zeven regionale integrale kankercentra (IKC's) zijn gebundeld. Sinds januari 2104 is de laatste hierbij aangesloten. IKNL is het kennis- en kwaliteitsinstituut voor professionals en bestuurders in de oncologische en palliatieve zorg. Het doel is de oncologische en palliatieve zorg continu te verbeteren. Iedere patiënt heeft recht op optimale oncologische en palliatieve zorg. Het samenwerken aan voortdurende verbetering van de kwaliteit van oncologisch en palliatieve zorg staat centraal. Om te waarborgen dat de kwaliteit van zorg overal zo hoog mogelijk is, werkt IKNL landelijk mét oog voor regionale verschillen. IKNL draagt nationaal en internationaal bij aan de beleidsvorming op het gebied van oncologische en palliatieve zorg. Daarnaast ontwikkelt IKNL producten en diensten ter verbetering van de oncologische en palliatieve zorg. Zo draagt de doorontwikkeling van NKR+ bij aan het registreren van incidenties van de kankerpatienten.
IKNL richt zich primair op de (para) medische professionals, onderzoekers en besturen van zorginstellingen en op zorgverzekeraars, wetenschappelijke verenigingen en koepelorganisaties in de zorg.

HNK t.a.v. IKNL locatie Rotterdam Vastenland 78
3011 BN
Rotterdam
IKNL Postbus 19079
3501 DB
Utrecht
088 234 6000
Selecteer een bestand aub.