Opleidingen details Roche Diabetes Care Nederland B.V>

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Experience Exchange Meeting geïntegreerd gepersonaliseerd diabetesmanagement (ID nummer: 370376)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing interne geneeskunde22-10-2019 t/m 1-10-2020

Evidence-based practice leert ons om de best beschikbare informatie over effectieve en doelmatige keuzes in interventies en technologieën te gebruiken. Voornamelijk bevindingen van randomised controlled studies worden gebruik, alhoewel de aangetoonde bevindingen slechts voor een gemiddelde patiënt zullen gelden. In de praktijk werken we echter met een uniek persoon en dus geven deze studies geen garantie op het behalen van gewenste uitkomsten.?  

Daarnaast geven studies vanwege hun vraagstelling niet altijd antwoord op actuele vragen uit de praktijk. Een voorbeeld: start ik bij suboptimale controle met pentherapie, met insulinepomptherapie of nu juist met een CGM systeem? Een persoonlijke toepassing van technologische innovaties en digitale toepassingen is essentieel, maar hoe maak je nu deze afweging?  

Redenen genoeg om kennis en inzichten te delen en van gedachten te wisselen met betrekking tot de optimale toepassing van hulp- en digitale middelen voor mensen met diabetes

Tijdens deze meeting geeft dr. Roel Hoogma van het Groene Hart Ziekenhuis een overzicht van het wetenschappelijk onderzoek rondom de inzet van diabetes technology waaronder sensortechnologie en insulinepomptherapie. Dr. Sarah Siegelaar zal u meenemen over de inzet van digitale toepassingen bij intensieve insulinetherapie. De andere sprekers zijn nog niet bevestiged daarin Dr. Paul Bouter is uitgenodigd om te spreken over het organiseren van integrale diabetes zorg in het Jeroen Bosch ziekenhuis met behulp van een smartphone applicatie en coachingssoftware. Als laatste zal er een spreker komen om zijn of haar visie op persoonsgerichte zorg te geven en hoe dit in de praktijk te brengen.

Een breed programma dat zal uitnodigen tot het uitwisselen van kennis en inzichten en ook praktische ervaringen tussen internisten. 

 

(Mini)symposium
Bestand 
Programma.docx27 KB
0
Hoofdniveau
endocrinologie
Tijd18:30 - 21:30
LocatieHouten (NL) (Toon kaart)

Roche diabetes care biedt integrale diabetes management aan door digitale oplossingen, coaching en diabetes hulpmiddeln waaronder insuline pompen, bloed glucose meters en glucose sensoren.

Transistorstraat 41
1322CK
Almere
Transistorstraat 41
1322CK
Almere
+31365394273
Selecteer een bestand aub.