Opleidingen details FORTIOR

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Gestructureerd Leren: ondersteuning bij het leren voor kinderen die moeite hebben om tot gericht leren te komen (ID nummer: 369655)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd54-10-2019 t/m 3-10-2020

Er zijn kinderen van wie je vermoedt dat ze meer begrijpen dan ze kunnen laten zien. Ze hebben echter onvoldoende aandacht voor en/of beheersing van hun emoties, impulsen of motoriek om tot gericht leren te komen: ze hebben problemen met hun executieve functies. Deze kinderen worden vaak over- of onderschat en onvoldoende uitgedaagd op hun niveau. Dit maakt dat ze zich niet kunnen ontwikkelen en dat ze niet kunnen ervaren dat ze van waarde zijn. Dan rest hen vaak passiviteit, zelfstimulerend gedrag of ernstige gedragsproblemen. Deze kinderen verdienen de kans om te leren, zich te uiten en te laten zien wat ze cognitief in hun mars hebben. Met de methode Gestructureerd Leren kunnen kinderen met ontwikkelingsproblemen adequaat worden ondersteund bij het leren.

De docenten Anneke Groot en Ruben Chatlein hebben veel ervaring met de methode Gestructureerd Leren. Ze vertellen op de studiedag wat de methode inhoudt en hoe je die doelmatig kunt inzetten in trainingen of gedurende dagelijkse activiteiten.

vak- en speltherapeuten
5,5
Nee
0
nvt
255
de deelnameprijs is inclusief water, koffie, thee en lunch.
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

FORTIOR biedt scholing aan op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en communicatie bij kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsbeperking. Het bureau doet dat door het aanbieden van studiedagen die verzorgd worden door specialisten op het terrein van een bepaalde onderzoeks- of behandelmethode.

Buurkerkhof 9
3511 KC
Utrecht
06 40172907
Selecteer een bestand aub.