Opleidingen details Rethink Foundation

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Fertility Congres 2019 (ID nummer: 369538)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3614-12-2019 t/m 13-12-2020

Trefwoorden: 
subfertiliteit, preconceptie, gen-omgevings-interactie, nutritie, leefstijl,  milieu, pollutie, microbioom, zwangerschapskans, reproductieve assistentie (IUI,IVF, . . ), kwaliteit van de gameten en embryo, doorgaande zwangerschap, gezondheid kind perinataal en in het latere leven.

Doelgroepen: 
Medici (huisartsen, gynaecologen, andrologen, fertiliteitsartsen . .) en paramedici w.o. ook diëtisten, verloskundigen, kinderwensconsulenten, therapeuten en leefstijlcoaches. Kortom professionals die een informerende/adviserende of medisch uitvoerende rol hebben bij kinderwensconsulten, preconceptiezorg en reproductieve assistentie.

Doel congres: 
Een interessante en inspirerende bijdrage leveren aan zorgverleners om personen en koppels met een kinderwens te informeren en te helpen deze in vervulling te laten gaan en bij te dragen aan de gezondheid van zowel de aanstaande ouders als het kind. Met daarbij ook het belang van preconceptiezorg voor de man, de slaagkans op zwangerschap en de gezondheid van het nageslacht.

Vanuit een kruisbestuiving van baanbrekend onderzoek levert dit congres praktisch bruikbare informatie om bewuste keuzen te maken. Dit biedt uitzicht op zowel een bijdrage aan de kans op een spontane zwangerschap, als op een hogere slaagkans van reproductieve assistentie en minder stress en teleurstellingen voor de wensouders.

Wervingstekst Fertility 2019
Preconceptie, fertiliteit, zwangerschap en gezondheid van het kind; praktische implicaties vertaald vanuit een kruisbestuiving van baanbrekend research.

De mens verkeert voortdurend in interactie met zijn leefomgeving, leefstijl en voeding. Dit met consequenties voor de genetische expressie, fysiologie en orgaanfuncties tot aan het psychisch functioneren.

Onderzoek toont met toenemende nauwkeurigheid aan hoe omgevingsfactoren de vruchtbaarheid van de mens en de gezondheid van het kind kunnen beïnvloeden. Vanuit de milieubiologie, epigenetische epidemiologie, transgenerationele epigenetica, periconceptie epidemiologie en voortplantingsgeneeskunde brengt dit congres toepasbare feiten en inzichten voor huisartsen, fertiliteitsartsen, gynaecologen en andere zorgverleners die stellen met een kinderwens informeren of behandelen.

Vanuit de visie dat een veranderende leefwereld en leefstijl, ook ons ‘interne milieu’ beïnvloedt, is dit congres van belang om bewust te worden van de samenhang met de menselijke vruchtbaarheid en de gevolgen voor het nageslacht.
Daarbij benadrukt onderzoek binnen de transgenerationele epigenetica dat preconceptiezorg niet alleen de vrouw aangaat, maar zeker ook een verantwoordelijkheid is voor de wensvader. Of men nu een spontane zwangerschap nastreeft of uiteindelijk gebruik moet maken van reproductieve assistentie, de gezondheid van de gameten staat daarbij aan de basis van de vruchtbaarheid en het nieuwe leven.

Het beheersen van de kosten voor de gezondheidszorg, het optimaliseren van de kans op een doorgaande zwangerschap, de toenemende aandacht voor gecombineerde leefstijlinterventies en de compassie voor diegenen met een kinderwens, zijn belangrijke drijfveren voor het organiseren van Fertility 2019.

Bestand 
Convocatie.pdf2361 KB
195
incl. uitgebreide lunch, soft cover syllabus (kleur), schrijfwaren
Tijd9:30 - 17:00
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Onze toekomst vraagt om meer bewustzijn over gezondheid.

Genezing van ziekte, preventie, de balans tussen lichaam en geest……werkelijke gezondheid, die in harmonie is met de ‘code van de natuur’, vraagt om meer bewustzijn en kennis. De daarmee verbonden visie dat het ondersteunen van de fysiologie bij kan dragen aan het voorkomen of omkeren van pathologie, verlegt de aandacht en zoektocht naar andere interventies die liggen binnen de leefstijl, psyche, gedrag, milieu en voedingsgerelateerde stoffen. En daarvoor is het nodig om onze kennis over gezondheid en de samenhang van factoren continu te heroverwegen.

ReThink is een kennisplatform voor gezondheidsprofessionals waar dat bewustzijn dagelijks groeit. ReThink deelt deze kennis met professionele zorgverleners, zoals artsen, paramedici en therapeuten. Kritisch, met een integere kijk en met een open hart.

 

De Meerberg 31
6572 CA
Berg en Dal
085-0653642
Selecteer een bestand aub.