Opleidingen details Sanofi Netherlands BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Symposium Diabeteszorg in de huisartsenpraktijk anno 2019 (ID nummer: 369516)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten61-10-2019 t/m 30-9-2020

Het symposium “Diabeteszorg in de huisartsenpraktijk anno 2019” is een unieke bijeenkomst die deelnemers de gelegenheid biedt om actuele onderwerpen binnen de diabeteszorg met elkaar te bespreken.

Mevrouw Dr. J. Wiebolt vertelt u alles wat u zou willen weten over bariatrische chirurgie, mevrouw. J. Radojkovic-Woudenberg neemt u mee in de verschillende insulines die ingezet kunnen worden samen met een GLP-1 en mevrouw M. Schilperoort geeft antwoord op de vraag of Bruin Vet een nieuw aangrijpingspunt biedt voor de behandeling van DM type 2. Mevrouw Suzanne Verbeek-Deddens neemt u mee in de problematiek OSAS en DM type 2. Drs. P. Adhien geeft u meer inzicht in Polyfarmacie bij kwetsbare ouderen en Dr. L van Woerkens geeft u een update over de laatste inzichten met betrekking tot CVRM risicomanagement.

Het belooft een interactieve, interessante dag te worden, speciaal voor huisartsen, praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen en diabetes verpleegkundigen.

Leerdoelen per onderdeel:

 1. Alles wat je moet weten over bariatrische chirurgie
  Deelnemers kennen na de presentatie het behandeltraject rondom bariatrische chirurgie, voor welke patiënten deze behandeling effectief is, welke voor- en nadelen er aan deze behandeling zijn.
 2. Basale insuline en de inzet van GLP-1
  Deelnemers kennen na de presentatie de voor- en nadelen van de combinatie therapie en weten wanneer deze in te zetten, bij welke patiënt.
 3. Bruin Vet: een nieuw aangrijpingspunt voor de behandeling van type 2 diabetes?
  Na de presentatie kent men de rol van Bruin vet in het lichaam, welke rol het heeft op de glucosehuishouding en insulinegevoeligheid en hoe dit gebruikt kan worden in de behandeling van DM type 2.
 4. Osas en DM type 2 “dikke vrienden”
  Na de presentatie zijn deelnemers beter in staat om OSAS problematiek te herkennen, wat zijn de gevolgen van OSAS en wat is de relatie tussen OSAS, DM2 en obesitas.
 5. CVRM risicimanagement in de huisartsenpraktijk Deelnemers zijn in staat na de presentatie om te gaan met een patiënt met verhoogd cardiovasculair risico volgens de NHG standaard 2019.
 6. Polyfarmacie bij kwetsbare ouderen
  Deelnemers leren meer over de impact van ouderen die veelal chronische ziek zijn  en verhoogd cardiovasculair risico hebben en de medicatie hierbij horen.
BeroepsgroepBeroepsorganisatie
AccreditatieBureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) (ABC1)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)KNMG-GAIA
Diabetes ZorgVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2 3 4
 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Congres of symposium
 
20
Tijd13:30 - 20:30
LocatieRidderkerk (NL) (Toon kaart)

Farmaceutische onderneming

Kampenringweg 45 E
2803 PE
Gouda
Postbus 2043
2800 BD
GOUDA
0182-557755
Selecteer een bestand aub.