Opleidingen details TU Eindhoven / Clinical Informatics
Leergang CMIO/CNIO 2019: Module 1: Governance van de Informatiefunctie (ID nummer: 369499)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 2424-9-2019 t/m 23-9-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Binnen de module "Governance van de informatiefunctie" staat het besturen en beheersen van de veelal complexe informatiefunctie binnen de zorginstellingen centraal. Zorginstellingen zijn zeer informatie intensief, alle beslissingen/behandelingen binnen het zorgproces worden genomen op grond van de beschikbare informatie. De innovaties op gebied van verzamelen en delen van informatie met andere instellingen en patiënt gaan steeds sneller en tegelijkertijd worden er ook steeds meer eisen gesteld met betrekking tot privacy en beveiliging.

Om meer grip te kunnen krijgen op de besturing worden de volgende onderwerpen behandeld:

- Processen binnen de instellingen: patiënten doorlopen een ziekte proces langs verschillende specialismen, afdelingen en instellingen dus informatie zit in verschillende systemen en applicaties. Regie op de horizontale processen is noodzakelijk om het geheel beheersbaar te houden;

- Eigenaarschap van IT-systemen: wie is en wie voelt zich eigenaar van het systeem en de data/informatie die hierin aanwezig is. Kan dit beheersbaar worden gemaakt?

- Hoe kunnen de rollen van CMIO/CNIO en de samenwerking met CIO/CTO en betrokken IT afdelingen ingevuld worden?

- In iedere instelling is IT sturing anders ingericht en organisatorisch ingericht. Wat moet er nu werkelijk door wie worden bestuurd en welke organisatiemodel past hierbij?

- Verandermanagement: Er is onderscheid te maken tussen verbeteren, vernieuwen of innoveren. Wanneer moeten welke strategieën ingezet worden om een duurzame verandering te bewerkstellen. Hoe wordt veelal het machtspel gespeeld en hoe kan dit doorbroken worden?

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)KNMG-GAIA
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(Meerdaagse) Nascholing
500
500 € voor 1 modul.
4.500 € voor de gehele leergang (10 modules)
Tijd16:00 - 21:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De TU/e biedt tweejarige post-master ontwerpersopleidingen aan (PDEng). Net als bij de promotie krijg je de status van TU/e-werknemer als je voor de opleiding wordt geselecteerd. De opleiding is typisch “hospital-based, university-managed”: d.w.z., de trainee werkt vanaf dag één van de opleiding in de opleidingsinstelling en past theorie en vaardigheden van cursussen, workshops en trainingen direct toe in de klinische praktijk (in de vorm van casussen, projecten, e.d.). 

De opleiding leidt tot een Professional Doctorate in Engineering (PDEng-graad). Deze opleidingen worden verzorgd onder de vlag van 4TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute, een gezamenlijk initiatief van de vier Nederlandse technische universiteiten.

De opleiding is ook een deel van de School of Medical Physics and Engineering Eindhoven (SMPE/e; www.tue.nl/smpee). Het doel van deze school is jonge, technologische professionals op te leiden om te werken binnen de gezondheidszorg.

Technische Universiteit Eindhoven 19, Flux 0.110 Groene Loper
5600 MB
Eindhoven
Technische Universiteit Eindhoven T.a.v. K. Tietze 19, Flux 0.110 Postbus 513
5600 MB
Eindhoven
040 247 5897