Opleidingen details PAO Psychologie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Blended cursus Cognitieve gedragstherapie met de Socratische dialoog (ID nummer: 369475)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie5612-12-2019 t/m 11-12-2022
K&J/OG opleiding - behandeling 5612-12-2019 t/m 11-12-2022
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie712-12-2019 t/m 11-12-2022

Cognitieve therapie is gebaseerd op de idee dat gedachten, waarnemingen en levensinstelling van grote invloed zijn op de stemming en het welzijn van een mens. Het wetenschappelijk onderzoek van de afgelopen tien tot twintig jaar heeft aangetoond dat cognitieve therapie effectief kan zijn bij de behandeling van verschillende angststoornissen en depressies. Ook persoonlijkheidsstoornissen en psychotische stoornissen zijn met deze therapievorm te behandelen.

De ‘Socratische dialoog’ wordt algemeen beschouwd als het meest effectieve element van de cognitieve therapie. Het doel van een Socratische dialoog is de cliënt te helpen zijn automatische gedachten te onderzoeken en zelf conclusies te trekken over de houdbaarheid van die gedachten. De Socratische houding kenmerkt zich door een oprechte nieuwsgierigheid en een empathische grondhouding met daarin ruimte voor kritisch en logisch doorredeneren. In deze cursus leer je ervaren wat die Socratische houding is en kun je je bekwamen in de Socratische dialoog, zodat de beschreven technieken meer hulpmiddelen worden dan doelen op zichzelf.

In deze cursus staat praktische oefening van cognitief-therapeutische vaardigheden centraal. In de basiscursus CGt heb je kennis opgedaan van het cognitief gedragstherapeutisch denkkader. In deze vervolgcursus krijgt het denkkader meer inhoud en vorm door je de technieken eigen te maken. Daardoor leer je het denkkader integreren in je eigen praktijksetting.

Doel
Na afloop van deze cursus:

  • beschik je over meer kennis en vaardigheden in de toepassing van cognitief-therapeutische technieken
  • heb je meer kennis en vaardigheden opgedaan in de toepassing van specifieke cognitieve modellen bij verschillende as 1-stoornissen
  • heb je vaardigheden ontwikkeld in de therapeutische toepassing van de Socratische dialoog
  • kun je het cognitief-gedragstherapeutisch denkkader integreren in je eigen praktijksetting.

Uitgebreide info: https://pao.nl/blended-cursus-cognitieve-gedragstherapie-met-de-socratische-dialoog/

uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
8
14
ja
1750
56
toetsing en evaluatie
Psychologen, pedagogen, psychotherapeuten en psychiaters die een VGCt-erkende basiscursus cognitieve gedragstherapie hebben gevolgd.
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd10:00 - 17:00
Locatie''s-Hertogenbosch (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

PAO Psychologie richt zich op postacademisch onderwijs: vakinhoudelijke na- en bijscholing op het gebied van de gedragswetenschappen. Onze klanten zijn vooral professionals met een universitaire vooropleiding op dit gebied: psychologen, pedagogen, psychotherapeuten, psychiaters. Bij veel cursussen is de doelgroep breder en zijn ook psychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, leerkrachten en begeleiders welkom.

 

Keurenplein 41/ A163
1069 CD
Amsterdam
Keurenplein 41 /A163
1069 CD
Amsterdam
085-4879310
Selecteer een bestand aub.