Opleidingen details Lexima

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Masterclass Integrale Aanpak Leesproblemen, Laaggeletterdheid en Dyslexie (ID nummer: 369461)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie314-11-2019 t/m 13-5-2021
K&J/OG opleiding - behandeling 114-11-2019 t/m 13-5-2021
K&J/OG opleiding - diagnostiek0,514-11-2019 t/m 13-5-2021

Introductie:

De invulling en uitvoering van een integrale aanpak LLD op het gebied van preventie, remediëren en compenseren met dyslexiesoftware is cruciaal voor de prestaties en de motivatie van leerlingen. Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de Nederlandse leerlingen zich niet betrokken voelt bij het leesonderwijs op school. Als het gaat om leesplezier staat Nederland onderaan op de internationale ranglijst. Hoe kunnen we dit aanpakken? En welke rol kunnen digitale oplossingen hierbij spelen?

De integrale aanpak LLD is een actueel onderwerp, zeker nu het ministerie van OCW een meerjarige subsidie verstrekt voor het Stimuleringsprogramma Preventieve en Integrale aanpak Dyslexie en Hulpmiddelen Onderwijs. Met behulp van dit stimuleringsprogramma moeten scholen beter in staat gesteld worden om op systematische wijze te werken aan preventie en op integrale en effectieve wijze laaggeletterdheid, leesproblemen en dyslexie aan te kunnen pakken. Dit in samenwerking met ouders, zorgverleners, besturen, samenwerkingsverbanden en beleidsorganen.

Samenwerking met Landelijk Stimuleringsprogramma

Deze Masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met het Landelijk Stimuleringsprogramma. Alle inspanningen van het Stimuleringsprogramma zijn erop gericht om kinderen met leesproblemen en dyslexie 1) zo geletterd mogelijk te maken en 2) zich zo competent mogelijk te voelen.
Keynote Masterclass: Dr. Ria Kleijnen. 

academici en HBO-ers
Symposium
 Verbredend
 Verdiepend
30
150
ja
Standaard inschrijving: 175 euro. Met vroegboekkorting is het inschrijfgeld 155 euro.
2,5
Geen toetsing
nvt.
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd13:00 - 17:00
LocatieWoerden (NL) (Toon kaart)

Lexima is een vernieuwend bedrijf op het gebied van ICT voor dyslexie en leerlingenzorg én is een door CEDEO en CRKBO erkende onderwijsinstelling. Lexima levert hulpmiddelen en verzorgt cursussen en conferenties. Onze activiteiten zijn erop gericht kinderen, jongeren en volwassenen met lees- en/of schrijfproblemen een eerlijker kans op succes te bieden.

Kastanjelaan 6
3833 AN
Leusden
033-4348000
Selecteer een bestand aub.