Opleidingen details Marant

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Leestechnieken, leesstrategieën en leesmethodieken (ID nummer: 369376)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie825-10-2019 t/m 24-10-2022
K&J/OG opleiding - behandeling 425-10-2019 t/m 24-10-2022

In de cursus wordt het verschil tussen leestechnieken, leesstrategieën en leesmethodieken besproken. De deelnemer krijgt inzicht in de verschillende leesstrategieën, leestechnieken en leesmethodieken en de inzet hiervan. Gedurende de cursus leert de deelnemer hoe bepaald kan worden welke inzet het beste aansluit bij welk kind. Daarnaast wordt er tijdens de cursus stilgestaan bij de aanvankelijke fase van het leren lezen en het voortgezet lezen. Er wordt besproken welke rol letterkennis en auditieve analyse en synthese hebben bij het eigen maken van leesvaardigheid bij kinderen met en zonder dyslexie. De deelnemers leren manieren om leesvloeiendheid te stimuleren en de voor- en nadelen van structuurrijen, flitsen van woorden en tekstlezen worden besproken. Tot slot wordt er aandacht besteed aan de pedagogische componenten bij het inzetten van leestechnieken. De geleerde theorie wordt in de tweede bijeenkomst gepresenteerd aan de hand van een videopresentatie waarin een toepassing van het geleerde zichtbaar is.

 

uitsluitend academici
Cursus
 Inleidend
 Verbredend
15
30
ja
8
Toetsing
nvt
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd13:00 - 17:00
LocatieElst (NL) (Toon kaart)

Marant helpt bestuurders, onderwijsprofessionals en ouders bij het creëren van optimale ontwikkelingskansen voor kinderen en jongeren. We zijn hierin dé partner in Midden- en Oost-Nederland. We ondersteunen scholen en besturen bij onderwijsinnovatie en leiderschapsontwikkeling en begeleiden ouders en kinderen bij leer- en gedragsproblemen. Marant is actief in het primair onderwijs, maar ook in het voortgezet en beroepsonderwijs.

Bij Marant werken ruim 120 enthousiaste professionals. Onze kernwaarden zijn samen, inspirerend en slagvaardig. We werken in een open sfeer aan doorlopende ontwikkeling bij de klant en voor onszelf.

Nieuwe Aamsestraat 84A
6662 NK
Elst (GLD)
Postbus 198
6660 AD Elst
Elst (GLD)
0481439327
Selecteer een bestand aub.