Opleidingen details UMCG ZORG
MIC Symposium ’Stralend UMCG’ (ID nummer: 369375)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
MBB'ers - Scholing 5 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Dit landelijke symposium, ‘Stralend UMCG’, heeft als doel om de deelnemende MBB’ers mee te nemen naar de dagelijkse praktijk van de radiologie en nucleaire geneeskunde van het UMCG. Nieuwe beeldvormende technieken of technieken en behandelingen die specifiek kenmerkend zijn voor ons als universitair medisch centrum, worden vandaag uitgelicht. Hierbij maakt het niet uit of je werkzaam bent in een (klein) regionaal ziekenhuis of (groot) academisch/universitair medisch centrum, het gevarieerde programma biedt voor iedere MBB’er een uitdagend programma. Het opdoen van nieuwe kennis en herkenning van bestaande technieken om deze in de eigen werkomgeving toe te passen, staan hierbij voorop. 

 

Leerdoelen:

- Kennis opdoen van (specifieke) procedures zoals deze in het UMCG worden toegepast.

- Kennis opdoen van (de nieuwste) technieken passend bij bepaalde aandoeningen/indicaties.

- Kennis opdoen over de meerwaarde van gecombineerd onderzoek met zowel radiologische technieken en nucleair geneeskundige inzet.

- Opgedane kennis om kunnen zetten naar de eigen beroepspraktijk in de eigen werkomgeving.

Beroepsgroep
MBB’ers
Symposium
 NVMBR - MBB’ers (de nieuwe beroepsnaam voor radiodiagnostisch laboranten, radiotherapeutisch laboranten, medisch nucleair werkers, echografisten)
Centrale leerdoelen voor dit symposium zijn:
- Kennis opdoen van (specifieke) procedures zoals deze in het UMCG worden toegepast.
- Kennis opdoen van (de nieuwste) technieken passend bij bepaalde aandoeningen/indicaties.
- Kennis opdoen over de meerwaarde van gecombineerd onderzoek met zowel radiologische technieken en nucleair geneeskundige inzet.
- Opgedane kennis om kunnen zetten naar de eigen beroepspraktijk in de eigen werkomgeving.
- drs. G.N. Stormezand, nucleair geneeskundige
- drs. S.J.S. Ruiter, technisch geneeskundige
- drs. J.P. Pennings, radioloog
- drs. M.V. Verhagen, radioloog
- F. Buma, MMB'er
- dr A.H. Brouwers, nucleair geneeskundige
- dr. R.J. de Haas, radioloog
- drs. S. Levolger, aios Radiologie
- J. Visscher, senior MBB'er echo
- dr. R. van Rheenen, nucleair geneeskundige
- dr. D. Yakar, radioloog
- J. Braaksma, systeemspecialist CT
- J.H. van Snick, gespecialiseerd PET laborant
5
0
100
Tijd09:00 - 16:30
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland.
De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en artsen opgeleid tot medisch specialist. Patiënten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. De zorg wordt gegeven door de beste dokters en verpleegkundigen. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.

Kerntaak: zorg
Patiënten komen in het UMCG voor ‘gewone’ ziekenhuiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. Alle patiënten uit Noord-Nederland met gecompliceerde of zeldzame aandoeningen worden uiteindelijk naar het UMCG verwezen. Voor sommige zeer complexe behandelingen is het UMCG zelfs het enige ziekenhuis in Nederland. Goede zorg is altijd gebaseerd op de nieuwste inzichten. Veiligheid en kwaliteit staan daarbij voorop, vanzelfsprekend met oog voor de wensen van onze patiënten. Zorg houdt voor het UMCG niet op bij de ziekenhuismuren. Het UMCG werkt daarom nauw samen met huisartsen, verloskundigen, thuiszorg en tal van andere zorginstellingen.

Kerntaak: onderwijs
De Groningse opleidingen staan zeer hoog aangeschreven en bieden tal van uitdagende extra’s: zo wordt de bachelor Geneeskunde ook in het Engels aangeboden en kunnen excellente geneeskundestudenten een extra opleiding volgen, die gericht is op het doen van wetenschappelijk onderzoek, de Junior Scientfic Masterclass (JSM), of al tijdens hun studie promoveren.
In het UMCG worden ongeveer 3400 studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en ruim 450 artsen opgeleid tot medisch specialist. Het UMCG heeft alle opleidingen tot specialist in huis. Ook verzorgt het UMCG tal van (zorg)opleidingen op HBO- en MBO-niveau. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Alle opleidingen zijn natuurlijk gebaseerd op de nieuwste inzichten en leiden de beste dokters, verpleegkundigen en paramedici op.

Kerntaak: onderzoek
Het UMCG doet onderzoek naar nieuwe technieken en behandelingen, nieuwe medicijnen en nieuwe vormen van zorg waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. Hierbij wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Het fundamenteel en klinisch onderzoek van het UMCG behoort tot de internationale wetenschappelijke top. De aanwezigheid van unieke biobanken en state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten trekt wetenschappers uit de hele wereld.

Hanzeplein 1 huispostcode: EB42
9700 RB
Groningen
0503610134