Opleidingen details Emergency Medical School

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

OTC III: Operatieve fractuurbehandeling – More than Basic (ID nummer: 369371)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
nascholing Orthopedie1428-10-2020 t/m 27-10-2021

OTC III: Operatieve fractuurbehandeling – More than Basic De OTC traumacursus III is een vervolg op OTC traumacursus II: operatieve fractuurbehandeling “Basic” en is met name bedoeld voor ouderejaars AIOS chirurgie en orthopedie. De cursus is als advanced course erkend voor differentianten. Er kan deelgenomen worden aan de OTC traumacursus III “More than Basic” zonder dat de OTC traumacursus II ”Basic “ is gevolgd. De cursus bestaat uit een combinatie van voordrachten, workshops en interactief onderwijs. De focus van de cursus ligt op de complexere alledaagse problemen, peri-articulaire fracturen en vaardigheden die van pas komen in de dienst. In OTC cursus III  komen de complexere fracturen aan bod, evenals enkele frequent voorkomende ‘alledaagse’ letsels en fracturen bij kinderen. Naast voordrachten (kennisoverdracht) ligt het accent op interactief onderwijs (inzicht verkrijgen in diverse behandelingsaspecten) en workshops (vaardigheden). In de interactieve onderwijssessies worden bijvoorbeeld reële traumacasussen door de cursisten zelf opgelost in teamverband met daarbij op elke tien cursisten minimaal twee coaches. Dezelfde intensieve begeleiding is aanwezig tijden de ‘hands-on’ workshops, waarbij de handvaardigheid bij gebruik van intramedullaire implantaten, platen/schroeven en fixateur externe worden getraind. Er is een aparte workshop waarin de vrije hand vergrendeltechniek met een echte beeldversterker wordt geoefend.

De traumacursus OTC wordt gegeven door ervaren en enthousiaste medisch specialisten waaronder orthopaedisch chirurgen en trauma chirurgen. Daarbij worden bij de diverse workshops practische adviezen gegeven door gipsverbandmeesters uit diverse klinieken.

 

(Meerdaagse) Nascholing
485
Deze cursus heeft ook nog inhoudelijke lectures in de avond op dag 1.
Hoofdniveau
Schouder en Elleboog
Hand en pols
Tijd08:00 - 17:00
LocatieUden (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenInclusief koffie/thee, lunch op beide dagen en diner op dag 1. Deze cursus heeft een avondprogramma

EMSchool ondersteunt haar klanten met het opleiden van medische professionals met betrekking tot alle onderwerpen binnen de spoedeisende geneeskunde. Daarbij delen wij onze expertise graag met andere organisaties door het creëren en ondersteunen van randvoorwaarden om eigen cursussen te realiseren op onze locatie te Uden.

Loopkantstraat 2E
5405 NB
Uden
0413-266115
Selecteer een bestand aub.