Opleidingen details Emergency Medical School

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

OTC I: Gesloten fractuurbehandeling – The Beginning (ID nummer: 369367)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
nascholing Orthopedie1415-6-2020 t/m 14-6-2021

Dagelijks lopen in Nederland honderden mensen botbreuken op. De behandeling van deze fracturen, variërend van eenvoudig tot complex, wordt meestal gestart op een afdeling spoedeisende hulp. De wijze waarop deze niet-operatieve behandeling wordt ingezet is bepalend voor het verdere beleid en het uiteindelijke resultaat.

Aangezien de laatste decennia bij de meeste cursussen de nadruk gelegd wordt op de operatieve behandeling van fracturen lijkt de kennis van de efficiënte niet-operatieve fractuur behandeling af te nemen.

Met deze cursus hopen wij hierin verandering te brengen. We hebben daarom een leerzaam en praktisch programma samengesteld voor artsen die werkzaam zijn op een spoedeisende hulp, AIOS heelkunde en AIOS orthopedie. We hopen hiermee de kwaliteit van de fractuur behandeling op de spoedeisende hulp afdeling te verbeteren.

De cursus omvat de behandeling van veel voorkomende fracturen welke vanuit een terugkerende systematiek gepresenteerd zullen worden: classificatie, repositie en stabilisatie.

Na korte plenaire besprekingen van de theorie zullen in kleine groepen de diverse behandelingen in zo realistisch mogelijke situaties geoefend worden.

Om de impact op de klinische werkzaamheden te reduceren bestaat de cursus uit twee aaneengesloten dagen. Na de eerste cursusdag kan men facultatief deelnemen aan een diner in het van der Valk hotel te Uden. 

Na het voltooien van deze twee aaneengesloten cursusdagen zult u over de basale kennis beschikken om de meest voorkomende fracturen adequaat op de spoedeisende hulp afdeling te diagnosticeren en conservatief te behandelen.

(Meerdaagse) Nascholing
485
inclusief lunch en diner op dag 1. Op dag een is er nog een avondpresentatie van 2 uur
Hoofdniveau
Traumatologie
Tijd08:00 - 17:00
LocatieUden (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenInclusief koffie/thee, lunch op beide dagen en diner op dag 1. Deze cursus heeft een avondprogramma

EMSchool ondersteunt haar klanten met het opleiden van medische professionals met betrekking tot alle onderwerpen binnen de spoedeisende geneeskunde. Daarbij delen wij onze expertise graag met andere organisaties door het creëren en ondersteunen van randvoorwaarden om eigen cursussen te realiseren op onze locatie te Uden.

Loopkantstraat 2E
5405 NB
Uden
0413-266115
Selecteer een bestand aub.