Opleidingen details StudieArena Zorg & Wonen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Studiedag Geregeld Ontregeld in de VGZ (ID nummer: 369316)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakbekwaamheid1,515-6-2020 t/m 14-6-2021

Omgaan met complex gedrag in de dagelijkse zorg

Soms kan je als zorgverlener in de verstandelijk gehandicaptenzorg niet goed uit de voeten met het gedrag van je cliënten. Dit gedrag hangt vaak nauw samen met prikkels uit de omgeving en het welbevinden van de cliënt. Mogelijk kunnen zij geen woorden geven aan hun gevoelens en uiten zij dit in zogenaamd complex gedrag. Tijdig inspelen op dit gedrag vraagt specifieke kennis en een andere manier van kijken en benaderen.

Wat vraagt het van jou?

Je staat soms voor een flinke uitdaging! Welke omgevingsfactoren beïnvloeden het gedrag en hoeverre ben je zelf een ’stoorzender’? Hoe kan je anders kijken naar gedrag en stimuleren dat een ’gedragsteveel’ langzaamaan verdwijnt? Hoe kan je mensen met autisme en ontregeld gedrag het beste begeleiden? En in het bijzonder; wat vraagt dit alles van jou als zorgprofessional en hoe jij (en je team) het vol?

Deze en andere vragen staan centraal op de Studiedag Geregeld Ontregeld in de VGZ op 27 januari 2020 in de StayOkay in Soest. Deze dag is georganiseerd door StudieArena i.s.m. Bergsma en de Boer Bij- en Nascholing.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Register VaktherapieRegister Vaktherapie (RV)
Verstandelijk Gehandicapten ZorgVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Gerben Bergsma, zelfstandig adviseur, verpleegkundig expert GGZ en CCE consulent, Geert Bettinger, trainer/coach en auteur 'Door stil te staan kom je verder' en CCE consulent, Robert de Hoog, specialist Sensorische informatieverwerking, Prikkelcoach en CCE consulent, Hugo Bijsterbosch, klinisch neuropsycholoog Praktijk voor Orthopedagogische Begeleiding, Tineke van der Veer-Mikkers, Klinisch psycholoog de Asswijzer
6
Tijd9:30 - 17:00
LocatieSoest (NL) (Toon kaart)

StudieArena Zorg & Wonen is een organisatie- en adviesbureau dat in eigen beheer bijeenkomsten (congressen, studiedagen, seminars en netwerk-bijeenkomsten) organiseert met als doel de overdracht van kennis, ervaringen, vaardigheden en methodiek tussen professionals, managers en beleidsmakers die werkzaam zijn binnen de werkvelden Zorg & Wonen.

Oostergracht 13-15
3763 LX
Soest
Postbus 3289
3760 DG
Soest
035-5394005
Selecteer een bestand aub.