Opleidingen details Lexima

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Masterclass Taalontwikkeling van het jonge kind (ID nummer: 369284)
Cursus afgewezen!
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)

Introductie:

Al voordat kinderen naar groep 1 gaan zijn er grote verschillen in de taalvaardigheid. Uit onderzoek blijkt dat die eerste levensjaren, de jaren voordat kinderen het onderwijs instromen, cruciaal zijn voor de verdere lees- en leerontwikkeling van het kind. De leerkracht van groep 1 en 2 krijgt direct te maken met leerlingen die enorm verschillen in hun taalvaardigheid en heeft de belangrijke taak achterstanden op te merken en aan te pakken. Want vroegtijdige signalering en begeleiding van leerlingen met achterstanden in de taalvaardigheid zijn van cruciaal belang om problemen op een later moment te voorkomen.

Tijdens deze Masterclass ligt daarom de focus op de belangrijkste 'ontwikkelingsvoorspellers' voor leesvaardigheid, het stimuleren van beginnende geletterdheid in de kleuterklas en de preventieve aanpak van leesproblemen. Ook wordt actuele informatie over jonge kinderen met een TOS met u gedeeld.

academici en HBO-ers
Symposium
 Verbredend
 Verdiepend
30
150
ja
Standaard inschrijving: 175 euro. Met vroegboekkorting is het inschrijfgeld 155 euro.
2,5
Geen toetsing
nvt.
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd13:00 - 17:00
LocatieBeekbergen (NL) (Toon kaart)

Lexima is een vernieuwend bedrijf op het gebied van ICT voor dyslexie en leerlingenzorg én is een door CEDEO en CRKBO erkende onderwijsinstelling. Lexima levert hulpmiddelen en verzorgt cursussen en conferenties. Onze activiteiten zijn erop gericht kinderen, jongeren en volwassenen met lees- en/of schrijfproblemen een eerlijker kans op succes te bieden.

Kastanjelaan 6
3833 AN
Leusden
033-4348000
Selecteer een bestand aub.