Opleidingen details BRAAM EVENTSS

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Natuurlijk Congres 2019 (ID nummer: 369255)
 (10) 

beoordeling per persoon

 14-12-2019
 28-10-2019
 26-10-2019
 26-10-2019
 26-10-2019
 26-10-2019
 22-10-2019
 22-10-2019
 22-10-2019
 22-10-2019
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ punten per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakinhoudelijke scholing3,511-10-2019 t/m 10-10-2020

Natuurlijk Congres 2019

Een natuurlijke benadering van tandheelkunde

Er is een maatschappelijke verschuiving gaande in de bewustwording van gezond leven. Onze patiënten lezen zichzelf steeds meer in. Ze zijn bewust bezig met voeding, beweging en levensstijl. In het nieuws verschijnen verschillende berichten over een groot onderzoek waarin verband wordt gelegd tussen Alzheimer en mondbacteriën, tot aan de problematische revalidatie van Arjen Robben, welke werd toegeschreven aan twee ontstoken kiezen. En op Netflix verscheen de documentaire Root Cause welke veel stof deed opwaaien. 

Het is van belang dat wij, als tandarts, ons bewust zijn van deze verschuiving. Maar dat werpt vragen op: ‘Hoe gaan we hier mee om en spelen we hierop in?’ 

De keuzes die wij maken op het gebied van anesthesie, vulmateriaal en gebruikte techniek, om er maar een aantal te noemen, hebben allemaal invloed op het herstel en de gezondheid van onze patiënten. Bovendien worden in de tandheelkunde steeds meer producten en technieken gelanceerd met een biologische of natuurlijke oorsprong. En de snelheid waarmee deze producten en technieken op de tandarts algemeen practicus en de mondhygiënist afkomen gaat met een dusdanig tempo dat dat veel vragen oproept. Maar hoe gaan wij hier als mondzorgprofessionals mee om? 

Wanneer we onze oren te luister leggen bij de Chinese geneeskunde, leren we dat de mond, en de tong in het bijzonder, de weerspiegeling is van de algehele gezondheid van de mens. Dit maakt ons vak bij uitstek geschikt om deze eeuwen oude kennis toe te passen en als ondersteuning te laten gelden bij de verschillende keuzes die wij dagelijks maken bij het behandelen van onze patienten. 

Tandheelkunde die vanuit een biologische en biomimetische invalshoek benaderd wordt is zowel logisch als confronterend en leidt hopelijk tot een bredere visie op ons prachtige vak. Het lijkt wel een sprookje. En wat is een mooiere locatie om het te hebben over het sprookje biologische tandheelkunde en biomimetische technieken dan De Efteling in Kaatsheuvel? 

Natuurlijk! 2019 is een congres georganiseerd door tandartsen met een ongeëvenaarde passie voor hun vak met als doel antwoorden geven op de zeer actuele vraag ‘Hoe biologisch werk ik?’

Beroepsgroep
Kwaliteitsregister mondhygiënisten (KRM)
> Jasper Thoolen <
Jasper Thoolen is opgegroeid in Oisterwijk. Na het behalen van zijn VWO diploma is hij via decentrale selectie ingeloot voor de studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens zijn studie was Jasper actief in het verenigingsleven en heeft hij in tal van commissies en besturen gezeten binnen en buiten de opleiding. Daarnaast heeft hij tijdens zijn studententijd diverse bedrijven opgericht wat hem twee maal een nominatie voor studentondernemer van het jaar opleverde.
Na zijn studie is Jasper aan het werk gegaan in diverse praktijken waaronder Oisterwijkkliniek Tandheelkunde, Schellekens van den Boomen Tandartsen en Meutermans Tandheelkunde. Tijdens zijn werkzaamheden in deze praktijken werd zijn interesse in de restauratieve en reconstructieve tandheelkunde gewekt. Inmiddels heeft hij een grote diversiteit aan cursussen op dit gebied gevolgd. Op dit moment is Jasper van maandag tot en met donderdag werkzaam bij Tandheelkundig Centrum Parijsch te Culemborg.

> Maartje Damen-Brands <
Maartje Damen-Brands is opgegroeid in Tilburg. Ze is getrouwd met Dick en samen hebben ze 2 dochters Cato en Floortje. Begin 2009 is Maartje afgestudeerd als Tandarts en heeft ze haar eerste jaren als tandarts de kneepjes van het vak mogen leren bij B-dent in Bussum. Vanuit persoonlijk ervaring heeft Maartje al van jongs af aan affiniteit gehad met de complementaire geneeskunde Acupunctuur. Dus toen ze in 2014 het aanbod kreeg om samen met Hans de Liefde als Biologisch/Integraal tandarts te mogen functioneren viel alles op zijn plaats. Maartje is toen ook begonnen met de TCM opleiding bij Qing Bai en is in 2017 afgestudeerd als Acupuncturist. En kan ze iedere dag haar passie uitvoeren om de Westerse en Oosterse geneeskunde samen in te zetten voor een nog completere, kwalitatieve zorg. Maartje is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen: KNMT, NVBT, IAOMT, NVA, AVIG.

> Maarten de Beer <
Maarten de Beer is in 2015 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na zijn opleiding heeft hij als waarnemer in verschillende praktijken gewerkt. Hij werkt momenteel als ZZP’er in twee groepspraktijken en zijn aandachtsgebied ligt met name bij de restauratieve tandheelkunde. Het is zijn doel en passie om bij alle behandelingen naar de hoogste kwaliteit te streven en om restauraties onzichtbaar te maken in de mond. Hierbij maakt hij veel gebruik van fotografie.
Naast zijn werkzaamheden aan de stoel is hij columnist en redacteur voor verschillende vakbladen. Daarnaast is hij ook zeer actief op Instagram onder de naam @thedentaldutchman.

> Marat Awdaljan <
Marat Awdaljan is een dental keramist geboren in 1988 in Tbilisi, Georgië met Armeense ouders. In 1993 kwam zijn familie naar Nederland alwaar hij opgroeide. Tijdens de afronding van zijn studie aan de IVT in 2010, ontving hij de beste scriptieprijs voor zijn werk over psychology in dental technology, genaamd ‘Key to the Future’.
Op 21 jarige leeftijd kreeg hij de titel ‘Specialist kroon- en brugwerk’ en begon met werken in dental laboratorium ‘Natuurlijk! Tandtechniek’ in Veenendaal. In 2012 rondde hij zijn opleiding Clinical Dental technician af en een jaar later werd hij manager en mede-eigenaar van het laboratorium. Deze positie bekleedt hij tot op de dag van vandaag.
Sinds 2011 is hij de grondlegger van een ambitieus project, waarbij hij de wereld rondreist om Masters in Dentistry te ontmoeten en te interviewen en antwoorden te vinden op de vragen en problemen die er binnen de tandheelkunde en -techniek bestaan. Zijn interviews zijn gepubliceerd in het wereldbekende Labline magazine en in het Tandtechnisch magazine. Momenteel houdt hij zich bezig met baanbrekend onderzoek naar wetenschappelijk onderbouwde keuzemethoden van keramiekpoeders. Hierbij heeft Marat inmiddels een applicatie ontwikkeld genaamd MATISSE, waarmee sneller en beter,natuurgetrouwe resultaten worden bereikt.
50
345
Uw ticket geeft toegang tot het congres inclusief catering tijdens de pauzes en een borrel met walking dinner. De kosten voor deelname aan het congres Natuurlijk 2019 bedragen:

Vroegboektarief = € 295,- inclusief btw*
Regulier tarief = € 345,- inclusief btw

* Profiteer dan van een aantrekkelijke korting door alvast uw ticket te reserveren. De eerste 50 congrestickets zijn slechts € 295,- in plaats van € 345,-.
Hoofdniveau
Bijzondere tandheelkunde
Restauratieve tandheelkunde
Tandheelkunde algemeen
Tandtechniek
Overig
Tijd14:45 - 20:00
LocatieKaatsheuvel (NL) (Toon kaart)

 BRAAM EVENTSS
 (10) 

Braam Events
Maassluisstraat 2

Braam Events Maassluisstraat 2
1062 GD
Amsterdam
0202612470
Selecteer een bestand aub.