Opleidingen details KNMT

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

KNMT Academy - Zorgverzekeraars en NZa, dit zit er achter (ID nummer: 369202)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ punten per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing2,521-11-2019 t/m 20-11-2020

Als tandarts(specialist) behandelt u veel patiënten met verschillende zorgbehoeften en –wensen. Na de behandeling werkt u het dossier bij en als de behandeling is afgerond declareert u de verrichte prestaties rechtstreeks bij de zorgverzekeraar of bij de patiënt.

Bovenstaande handelingen voert u ongetwijfeld vele keren per dag uit. De ene dag wat meer bij veel periodieke controles in uw rooster, de andere dag wat minder bij grotere behandelingen. Behandelingen waarvoor u mogelijk vooraf toestemming nodig heeft van de zorgverzekeraar van uw patiënt.

Zorgverzekeringswet en Wet Marktordening Gezondheidszorg

U heeft dagelijks te maken met de Zorgverzekeringswet en de Wet Marktordening Gezondheidszorg. Maar waar zorgen deze wetten nu eigenlijk precies voor? En welke taken en plichten brengen zij met zich mee voor u als tandarts. En welke voor de zorgverzekeraars en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)?

Jos Bakker, seniorbeleidsadviseur Structuur en Financiering van de KNMT neemt u mee achter de schermen van de zorgverzekeraars en de toezichthouders en geeft je inzicht in:

Zorgplicht

Zorginkoop

Machtigingen

Controles door zorgverzekeraars

Tariefbeschikking  en beleidsregels

Toezicht en verantwoording

Voor wie?

Deze interactieve training is bedoeld voor tandarts(specialist) en praktijkmanagers die meer inzicht willen hebben in de (totstandkoming van) wet- en regelgeving die bijdragen aan toegankelijke en betaalbare mondzorg en de taken en verplichtingen van diverse stakeholders. Ervaart u (regelmatig) problemen bij het declaratieproces of bij het aanvragen van machtigingen? Hoe gaat u om met een controle door een zorgverzekeraar? Na deze training kent u de achtergronden en  aandachtspunten en weet u wat er nodig is om het declaratieproces soepel te laten verlopen.

Jos Bakker
8
25
Niet KNMT leden betalen Eur 145,-
Hoofdniveau
Praktijkvoering
Tijd19:00 - 21:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenKNMT Academy cursus | Utrecht

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) is de beroepsvereniging van tandartsen in Nederland. De KNMT ondersteunt tandartsen in het uitoefenen van hun beroep en behartigt de belangen van de tandarts in Nederland.

De KNMT is een vereniging, bestaand uit 14 regionale afdelingen. De besturen van deze afdelingen nemen samen met het Hoofdbestuur de besluiten over de vereniging in de Algemene Vergadering. Het Hoofdbestuur zetelt in het Maatschappijhuis in Nieuwegein, waar ook het KNMT-bureau is gehuisvest.
 

Orteliuslaan 750
3528BB
Utrecht
Postbus 4141
3502 HC
Utrecht
030-6076298
Selecteer een bestand aub.