Opleidingen details Medisch Spectrm Twente/ Medical School Twente

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Necrologiebijeenkomst ’niet natuurlijke dood’ (ID nummer: 369199)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2117-9-2019 t/m 16-9-2020

In MST worden maandelijks necrologiebijeenkomsten gehouden voor de medische staf. Tijdens deze bijeenkomsten wordt casuistiek besproken van (overleden) patienten die onder behandeling zijn geweest in MST met het doel een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de medisch specialistische zorg.

De plenaire necrologiebespreking staat in het teken van het thema "niet-natuurlijke dood". Aan de hand van een casus wordt besproken 1) wanneer er sprake is van niet-natuurlijke dood, 2) wat te doen bij een niet-natuurlijke dood (wat is de te volgen procedure), 3) wat kan gemeentelijk lijkschouwer hierin betekenen; wat zijn de rechten en plichten en hoe beste samenwerking medisch specialist/schouwarts vormgeven. Daarbij zal ook aandacht zijn voor culturele aspecten die spelen in geval van niet-natuurlijke dood en het vrijgeven van het lichaam van de overledene (sociale impact).

Kennis verbreding / updaten kennis over hoe te handelen en de te volgen procedure bij het afgeven van een niet-natuurlijke dood, Awareness voor het thema niet-natuurlijke dood, opdoen en/of verbreden kennis over de te volgen procedure bij een situatie van niet-natuurlijke dood, kennismaking gemeentelijk lijkschouwers Enschede, inzicht in elkaars werkveld. En daarnaast ook aandacht voor culturele aspecten bij het vrijgeven van het lichaam.

(Mini)symposium
 
0
Tijd17:15 - 18:30
LocatieEnschede (NL) (Toon kaart)

De organisatie betreft een Santeon/STZ ziekenhuis genaamd Medisch Spectrum Twente
De afdeling betreft Medical School Twente, het leerhuis dat alles rondom opleiden, onderwijs en bij & nascholing regelt en accreditatiepunten verstrekt.

Koningsplein 1
7512 KZ
Enschede
Postbus 50.000
7500 KA
Enschede
06-31751348 (grip 2061)
Selecteer een bestand aub.