Opleidingen details Stichting Educatie Atrium Innovations

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Eén jarige Opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer en Therapie (SOE) (ID nummer: 369147)
Cursus afgewezen!
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal

Eén jarige Opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer en Therapie

Brochure 2018/2019: http://www.educatie-atrium-innovations.nl/wp-content/uploads/2018/02/Brochure-opleiding-2018-2019-DEF.pdf

Op 11 oktober 2019 start eerstvolgende de eenjarige post HBO Opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer en Therapie. Deze opleiding richt zich – al meer dan 25 jaar – op het inzichtelijk maken van de relatie tussen gezondheid en ziekte enerzijds en voeding en voedingssuppletie anderzijds.

In deze 1-jarige opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer en Therapie leert de deelnemer  systematisch verbanden leggen tussen klachten, symptomen en niet-optimaal verlopende biochemische processen. Na de opleiding kan de deelnemer zelfstandig voedings- en suppletieadviezen geven die de gezondheid ondersteunen en helpen verbeteren. De opleiding is een specialisatie voor gezondheidsprofessionals en wordt door meerdere beroepsverenigingen geaccrediteerd.

In het programma is veel aandacht voor praktijk in de vorm van casuïstiek. De eenjarige opleiding bestaat uit negen klassikale modules, thuisstudie en  het schrijven van een paper en een examen. 

De verwachte studiebelasting is 30,5 ECTS punten. Naast de opleidingsdagen gaat het om zelfstudie van 8 uur per week. Dit is inclusief voorbereiding op de lessen en verwerking van de lesstof. In de laatste 5 maanden van de opleiding schrijft de deelnemer  een paper dat ongeveer 13 uur per week vraagt. In dit paper beschrijft de leerling een ziektebeeld of aandoening met orthomoleculaire behandelmogelijkheden en literatuurreferenties.

De modules worden maandelijks gegeven op vrijdag en zaterdag in Almere. De opleiding is ook geaccrediteerd voor de diëtisten voor 187,5 punten. Kosten € 2.995,00 inclusief lunches en lesmateriaal.

Leerdoelen:

Na afronding van de opleiding bent u in staat om:

  • Voedingstekorten te herkennen
  • Gericht voedingsadviezen te geven en voedingssupplementen te adviseren
  • Adviezen te geven om het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam aan te spreken, ten aanzien van de preventie en het herstel van ziekteprocessen
  • Adviezen te geven aan specifieke doelgroepen, zoals kinderen, zwangeren, vegetariërs/veganisten, sporters en ouderen
  • Adviezen te geven met betrekking tot preventie van onder meer darmklachten, allergieën, metabool syndroom, overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, cognitieve problematiek, hormonale disbalans en botontkalking
  • Adviezen te geven om aandoeningen te ondersteunen en indien mogelijk te herstellen: huidproblemen, griep en verkoudheid, premenstrueel syndroom, overgangsklachten, darmproblemen, milde hoge bloeddruk, migraine, verhoogde cholesterol, (voedsel)intoleranties of -allergieën etc.

 

 

Vakinhoudelijke Scholing (cursus of opleiding)
Hoofdniveau
Overig
Tijd9:00 - 17:00
LocatieAlmere (NL) (Toon kaart)

STICHTING EDUCATIE ATRIUM INNOVATIONS

Onze missie is om kennis over de relatie tussen gezondheid en ziekte aan de ene kant, en voeding en voedingssuppletie aan de andere kant, inzichtelijk te maken en te verspreiden. Wij zijn ervan overtuigd dat suppletie van voeding gezondheid in het algemeen kan verbeteren, maar dat het ook in bepaalde periodes en bij bepaalde condities noodzakelijk is.
Dat willen we bereiken met educatieve producten en diensten en door een platform te bieden voor verschillende disciplines en stromingen. Nieuwe instrumenten moeten ons helpen om onze kennis breder te verspreiden.
Vanuit de basis, door SOE en Folia Orthica gelegd, verzekert Stichting Educatie Atrium Innovations de toekomst met als opdracht de draagkracht te vergroten en een bredere toegankelijkheid te creëren.
 

Wormerweg 1
1311 XA
Almere
Postbus 10295
1301 AG
Almere
036 - 5460930
Selecteer een bestand aub.