Opleidingen details stichting ruysdael clinics

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Slaapstoornissen van verschillende kanten belicht (ID nummer: 369025)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Cluster1210-10-2019 t/m 9-10-2020

Slaapstoornissen komen zeer veel voor. Klachten die bij een gestoorde slaap ontstaan zijn niet specifiek voor bijvoorbeeld alleen slaapapneu. Gestart wordt met het uitleggen wat normale slaap is en hoe dat bij verschillende leeftijdsgroepen en sekse verschilt. Een overzicht van verschillende slaapstoornissen wordt gegeven en in relatie tot de nhg standaard wat de huisarts hierbij zelf zou kunnen doen. Slaapapneu heeft een grote impact op het cardiovasculaire systeem. Van groot belang is de hoog risico patienten te herkennen op cardiovasculaire problemen. Dit is vooral gerelateerd aan excessieve slaperigheid overdag in combinatie met lage saturatiedalingen en minder aan de hoogte van de apneu-hypopneu index. De relatie tussen slaapapneu en cardiovasculaire pathologie zal besproken worden. Tenslotte wordt in gegaan op de relatie tussen obesitas, hypoventilatie en slaapapneu. Aangegeven wordt waar je bij deze patienten als huisarts op moet letten. 

(Meerdaagse) Nascholing
0
Tijd19:00 - 21:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

NA AL ONZE GRATIS BIJSCHOLINGEN IS ER EEN UITGEBREIDE BORREL MET HAPPEN

INSCHRIJVEN VOOR AL ONZE CURSUSSEN KAN DOOR EEN MAIL TE STUREN NAAR: info@ruysdaelclinics.nl

De Ruysdael Clinics heeft haar deuren geopend! Gelokaliseerd in de Ruysdaelstraat nabij Museumplein en Concertgebouw is een unieke focuskliniek gerealiseerd met de nieuwste apparatuur voor diagnostiek en behandeling van stem- en slikstoornissen, snurken, slaapapneu en tinnitus. Vergelijkbare centra in de VS voorzien duidelijk in een nieuwe behoefte. Korte wachttijden, betere en minder belastende beeldvorming met de nieuwste endoscopen en de mogelijkheid tot poliklinische ingrepen met onder andere de KTP-laser. De kliniek introduceert als eerste in Nederland de transnasale oesophagoscopie voor patiënten met passageklachten. Op patiëntvriendelijke wijze wordt zittend een dunne scoop van 5 mm via de neus in de slokdarm gebracht. Ook moderne slaapdiagnostiek middels uitgebreide slaaponderzoeken bij de patient thuis in plaats van in het ziekenhuis zijn door ons gerealiseerd. Als derde focus is een gespecialiseerde tinnitus kliniek ontwikkeld, waarbij de nieuwste therapieen uit de Amerikaanse tinnitusrichtlijn als eerste centrum in Nederland worden aangeboden.

De kliniek is opgericht door de KNO-artsen Prof. Hans Mahieu, Marcel Copper, Martijn Kos, David Kupperman en Jurjaan Snelleman.

Ruysdaelstraat 49 A1 - unit D
1071 XA
Amsterdam
Ruysdaelstraat 49 A1 - unit D
1071 XA
Amsterdam
020-7372302
Selecteer een bestand aub.