Opleidingen details ITON
Neurorevalidatie deel 2: Neuro-interventie (ID nummer: 368923)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 2407-10-2019 t/m 16-12-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Beschrijving

Concepten en praktische uitwerking van mogelijke interventies na hersenbeschadiging. Plasticiteit van het zenuwstelsel, functieherstel na hersenbeschadiging, leertheorieën als basis voor het revalidatieproces. Principes m.b.t. training van patiënten met hersenbeschadiging (kinderen met hersentrauma, volwassenen met CVA), met een sterk accent op neuropsychologische functiestoornissen en gedragsverandering. Systematische bespreking van de aanpak bij specifieke stoornissen (bijv. geheugen, aandacht, executieve functies etc.). Diverse practica, o.a. in ontwerpen van specifieke interventies en opzetten van een integraal behandelplan. Video-observaties met discussie. Inbreng casus-beschrijving ten behoeve van intercollegiale kritische discussie. Handvaten voor interdisciplinaire werkwijze.

Leerdoelen

Verwerven van kennis en inzicht in het brede gedachtegoed achter de neurorevalidatie. De principes hiervan in praktijk kunnen brengen door het kunnen ontwerpen van een weloverwogen individueel toegesneden behandelplan dat rekening houdt met de nieuwe sterke en zwakke punten van de patiënt. Kunnen uitleggen hoe herstel in zijn werk gaat en hoe oefening en therapie daar een invloed op kan hebben (neuro-educatie). 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)KNMG-GAIA
Geriatrie-GerontologieVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
(Meerdaagse) Nascholing
Bestand  
Programma NR2.pdf22-7-2019 15:15204 KB
2055
€30,- inschrijfgeld, € 2025,- cursusgeld
Tijd09:30 - 16:15
LocatieHaarlem (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:15
LocatieHaarlem (NL) (Toon kaart)

De stichting ITON onderzoekt de toepassingsmogelijkheden van inzichten uit de neurowetenschappen en verzorgt hierover cursussen op diverse gebieden: neurorevalidatie, chronische pijn, leren van motorische vaardigheden (sport, muziek etc). De doelgroep is principieel multidisciplinair, dwz. het probleem c.q. de patiënt staat centraal (en dus niet de discipline). Een belangrijk aspect van de ITON-cursussen is dat men inzicht krijgt in de diverse disciplinaire invalshoeken en met elkaar leert communiceren. Aan ITON-cursussen nemen medici, paramedici, psychologen, verplegenden en verzorgenden deel. Afhankelijk van het onderwerp ook andere beroepen bv. bij de cursus "motorisch leren" en "muziek en brein" ook musici, sporters en leraren.  

Leliestraat 7C
2011 BL
Haarlem
023-5341641