Opleidingen details Brainfeed

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Over haast?! Hebben we de klok of hebben we de tijd? (ID nummer: 368837)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3729-10-2019 t/m 28-10-2020

Over haast?! Hebben we de klok of hebben we de tijd?

Een medisch congres over tijd, tijdgebrek, relativiteit én de tijdgeest!

Datum: 30 oktober 2019

Locatie: Congres-hotel De Heerlickheijd van Ermelo

Onderwerp

Bent u een dokter van deze tijd? In wat voor tijd leven we eigenlijk? Komt u elke dag tijd tekort? En hebt u eigenlijk wel genoeg tijd van leven? En hoe zit dat met uw patiënten?

Tijd is een fascinerend thema met vele invalshoeken. Vanuit de natuurwetenschappen leren we dat tijd relatief is en moet daar ook echt rekening mee worden gehouden. Maar in de dagelijkse praktijk blijkt het tijdgebrek soms verrassend absoluut…

De klok beheerst ons leven. Hoe werkt het menselijk bioritme? Waarom hebben we last van een jetlag na een verre vliegreis? Is zomer- en wintertijd schadelijk of niet? We leven steeds langer, worden steeds ouder. Is er een kans dat er een tijd komt dat de mens het eeuwige leven heeft? Wat is de stand van de wetenschap op dit intrigerende punt? Hoe dan ook: Er zitten maar 24 uren in een dag, 7 dagen in een week en het leven zit vol met opdringerige deadlines. We moeten dus plannen om alles voor elkaar te krijgen. Toch blijkt ‘procrastination’ (uitstelgedrag) vrijwel niemand vreemd... En het hierdoor ervaren gevoel van tijdgebrek leidt dan tot paniek, stress en mogelijk burn-out, een groot probleem onder artsen op dit moment. De vraag dringt zich op hoe we de ons beschikbare tijd in de dag, maar ook in de ons nog resterende tijd van leven, benutten. Of moeten we ons juist afvragen of het überhaupt nodig is om tijd nuttig te besteden. Een interessante benadering van tijd vanuit de filosofische invalshoek waar we misschien niet vaak genoeg bij stilstaan.

Topexperts geven op dit congres antwoord op al deze boeiende en belangwekkende medische vragen over het thema tijd vanuit verschillende invalshoeken. Vanuit filosofische, psychologische, psychiatrische, fysische, historische, genetische, chrono-biologische en sociologische invalshoek presenteren zij de meest recente inzichten over tijd en de relevantie voor medische praktijk.

Kortom: een unieke en verrassend congres over een onderwerp dat iedere arts aan gaat!

(Meerdaags) Congres
Bestand 
Overhaast.pdf471 KB
475
LocatieErmelo (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 Algemene scholing cluster 1,2 en 3Tijd
Vooravondlezing: Tijd en aandacht in de zorg: Kairos en Chronos'? J.J. Hermsen120:30 - 21:30
Brainfeedcongres: Overhaast?! Hebben we de klok of hebben we de tijd?609:00 - 17:15

Brainfeed organiseert meerdaagse masterclasses, congressen en andere nascholingsactiviteiten voor alle artsen, zoals medisch specialisten, verzekeringsartsen, bedrijfsartsen en huisartsen.  

Homeruslaan 20
3707 GS
Zeist
0653679189
Selecteer een bestand aub.